VM-finale: Rikke Møller Pedersen skuffer

Rikke Møller Pedersen blev nummer seks i 100 meter bryst-finalen ved VM. Dansk rekordtid havde givet medalje.

Det er først søndag, Rikke Møller Pedersen ventes at hive guld hjem til Danmark ved svømmernes kortbane-VM i Qatar, når hun skal svømme på favoritdistancen - 200 meter bryst.

Lørdag eftermiddag havde den danske brystsvømmer dog chancen for at overraske med en medalje på den halve distance, men det var hun ikke i nærheden af.

Tiden 1.04,84 minutter var kun sjettebedst i finalen, men havde danskeren svømmet op til sit bedste, havde hun faktisk fået bronze.

Rikke Møller Pedersens nordiske rekord hedder 1.03,79 minutter, og kun to svømmere i VM-finalen var hurtigere. De var til gengæld meget hurtigere.

Jamaicas Alia Atkinson vandt guld i tiden 1.02,36 minutter, mens Ruta Meilutyte tog sølvet i tiden 1.02,46 minutter. Bronzen gik til hollænderen Moniek Nijhuis i tiden 1.04,03 minutter.

Rikke Møller Pedersen ærgrede sig efter finalen over, at hun ikke ramte sit topniveau.

- Det er træls at føle, man kan så meget mere - så meget hurtigere. Jeg troede, jeg kunne leve op til, hvad jeg har gjort før, og havde jeg gjort det, havde det været medalje.

- Men det er der ikke noget at gøre ved, jeg må videre, siger Rikke Møller Pedersen til TV2.

Hun svømmer søndag morgen indledende i 200 meter bryst. Finalen svømmes søndag eftermiddag.

Mie Ø. Nielsen var i VM-bassinet kort efter sin landsmand, og også Mie Ø. Nielsen skuffede. Hun svømmede semifinale i 50 meter ryg, og hun var ikke i nærheden af at nå finalen. Nielsen var kun 12.-bedst af de 16 svømmere i semifinalerne.