VM i omnium: Norman sikrer sig sølvet

OL-guldvinderen Lasse Norman Hansen vekslede til sidst bronze til sølv ved VM i banecykling i Minsk.

Lasse Norman Hansen sikrede sig lørdag sølv i omnium ved VM i banecykling i hviderussiske Minsk.

Den fynske OL-guldvinder tog hul på den sidste af de seks omnium-discipliner - 1000 meter på tid - på tredjepladsen efter Aaron Gate fra New Zealand og australske Glenn O'Shea.

Det stod på forhånd klart, at Lasse Norman Hansen ikke kunne nøjes med at slå Gate og O'Shea for at sikre sig guldet - nogle af de andre deltagere skulle også køre hurtigere end Gate og O'Shea.

Danskeren gjorde, hvad han kunne og kørte hurtigste tid på 1.02,437 minutter, inden Gate og O'Shea skulle køre sidste omgang.

Guldhåbet fik dog ikke lov til at leve i særlig lang tid, da Aaron Gate gjorde det endnu bedre end Lasse Norman Hansen.

Danskeren måtte endda vente i flere minutter på, om det skulle blive sølv eller et forsvar af den bronzen, han vandt for et år siden i Melbourne.

Den forsvarende mester Glenn O'Shea fik nemlig en defekt og fik lov til at køre sine 1000 meter om nogle minutter senere. Det gik ikke så godt for australieren, der med en tid på 1.03.625 minutter kun blev noteret for femtebedste tid.

Det betød lige nøjagtig, at Lasse Norman Hansen overhalede Glenn O'Shea i den samlede konkurrence.

Aaron Gate vandt guld med 18 point, Lasse Norman Hansen fik 21 point, mens Glenn O'Sheas 22 point rakte til bronze. Modsat mange andre sportsgrene, så gælder det i omnium om at få færrest mulige point.