I det fynske folks tjeneste

VM for vandhunde starter på Fyn

Bagenkop på Langeland skal være med til at kickstarte VM i stand up paddling og paddleboarding. Det gavner hele Langeland, mener lokal ildsjæl.

Foto: Armend Nimani / Scanpix

Bagenkop er blandt otte danske byer, der får lov til at kickstarte dette års verdensmesterskab i sportsgrenene stand up paddling og paddleboarding.

Det sker med afholdelsen af et kickstart-arrangement den 19. august, hvor der er madboder på havnen og rig mulighed for at prøve en masse vandsports-aktiviteter for både store og små.

Udpegelsen som en af de otte kickstart-byer kan være med til at sætte Bagenkop og Langeland på landkortet som et attraktivt vandsports-område. Det mener Ulrik Pihl, der er en af tovholderne på arrangementet.

- Det er stort. Vi får skabt opmærksomhed om vores formidable kystlinje, og vi får vist, at vi har præcis de vandforhold, man kunne ønske sig, fortæller han til TV 2/FYN.

Håber på tilflyttere til Langeland

Ifølge Ulrik Pihl har arrangementet stor branding-værdi for Langeland. I sidste ende håber han, at gode vandsports-faciliteter kan være med til at trække tilflyttere til øen.

- Man kan se på statistikkerne, at over de seneste år, har der været meget tilflytning til Klitmøller, der er kendte for deres vandsports-forhold. Langeland skal også være et sted, hvor man har grund til at flytte hen, hvis man dyrker den slags sport.

Læs også Stor interesse for "Cold Hawaii" på Sydlangeland

Derfor glæder han sig over, at kickstart-arrangementet  bliver en lejlighed til at profilere et nyt, stort vandsportsanlæg i Bagenkop: AQTIV.

- Anlægget kommer til at ligge i den tidligere færgehavn. Der bliver sat sauna op og bygget en mole, der bryder bølgerne, så man har et godt sted at øve, fortæller Ulrik Pihl.

Selve verdensmesterskabet i stand up paddling og paddleboarding afholdes fra den 1. til den 10. september. Området ved Klitmøller, der går under betegnelsen 'Cold Hawaii' blandt vandsports-entusiaster, deles om værtsskabet med København.