I det fynske folks tjeneste

Vognmænd frygter udvidelse går i stå

Formanden for de fynske vognmænd glæder sig over, at første del af den vestfynske motorvej skal udvides, men han frygter, at udvidelsen siden bliver sat i stå.

02:38

1 af 2

Kaj Nielsen, der er formand for Fyns Amts Vognmandsforening, hilser udvidelsen "velkommen".
- Det har en stor betydning på grund af al den tid, vi bruger i køer, hvor vi ikke kan komme frem. Og vi i transportbranchen kører jo ikke rundt for sjov, tid er jo penge, siger han.

Et bredt flertal i Folketinget lavede onsdag aften en aftale om bredere motorveje på de steder, hvor bilerne kører tættest - herunder den vestfynske motorvej. Forliget deler den vestfynske motorvej op i tre etaper og finansierer med det samme udvidelsen af den første strækning, som løber fra Middelfart til Nr. Åby.

Men det får Kaj Nielsen til at frygte, at den resterende udvidelse bliver udskudt, fordi politikerne ikke siden vil sætte penge af til den del.
- Jeg frygter, det går i stå. Så kommer der pludselig nogen, der siger, at der ikke er nogen penge.

Fanerne er lige nu helt oppe - og så går der et stykke tid, og så siger man, at projektet skal udskydes, siger Kaj Nielsen.

Han hæfter sig samtidig ved, at der ikke er nogen stor trafikbelastning på strækningen Middelfart-Nørre Åby. Derfor batter det først, når næste udvidelse fra Nørre Åby og mod Odense finder sted.
- Det er den næste etape, hvor ulykkerne sker.