Voksende forvirring om gidseldramaet

Det vrimler fortsat med misinformationer og modsatrettede oplysninger i gidseldramaet i Bangladesh. Den ene dag bliver der meldt om fremskridt og snarlig løsladelse. Den næste dag blive oplysningerne dementeret. Hør journalist Leif Carslen fra Bangladesh

Masser af misinformation fra Bangladesh

Det vrimler fortsat med misinformationer og modsatrettede oplysninger i gidseldramaet i Bangladesh. Den ene dag bliver der meldt om fremskridt og snarlig løsladelse. Den næste dag blive oplysningerne dementeret.

Den ene dag bliver der meldt om forhandlinger, fremskridt og snarlig løsladelse. Men dagen efter kommer der så rapporter om aflyste forhandlinger og manglende kontakter.

Det skorter ikke på oplysninger og informationer fra Bangladesh. Problemet er, at oplysningerne ofte er forkerte.

For en uge siden meddelte lokale medier, at gidslerne havde udsendt breve. Oplysningen blev dementeret dagen efter at kommandocentralen i Bangladesh. Men dagen efter kom det frem, at brevene alligevel var sendt fra gidslerne.

Tirsdag forlød det at det fynske gidsel Nils Hulgaard var syg og snart ville blive løsladt. Men onsdag kan ingen bekræfte disse forlydender, og kommandocentralen i Bangladesh afviser kendskab til oplysningen.

I følge journalist Leif Carlsen, Ugebladet Ingeniørens udsendte medarbejder, så svirrer det med rygter i Bangladesh. Gidseldramaet er en meget stor sag i landet, men alligevel kan regeringen og de lokale myndigheder ikke kontrollere informationsstrømmen.

"Myndighederne har ofte modsatrettede interesser, og derfor er der så mange fejlinformationer i gidseldramaet", forklarer Leif Carlsen, der er den eneste danske journalist i provinsen Chittagong, hvor oprørerne nu på 4. uge holder en fynsk ingeniør og to andre ingeniører som gidsler.

Rygtestrømmen fortsætter også onsdag, hvor flere lokale medier igen melder og fremskridt og nye forhandlinger mellem kidnapperne og myndighederne.

De nyeste (og stadig ubekræftede oplysninger) fortæller, at kidnapperne har opgivet at få udbetalt en løsesum på 12 mio. kr.

Samtidig er den Premierministeren for Bangladesh vendt tilbage fra en pilgrimsrejse til Mekka, og det er med til at skabe optimisme omkring det langtrukne gidseldrama.