Vold mod tjenestemænd steget markant

Flere og flere uniformerede medarbejdere bliver udsat for vold. I løbet af de seneste fem år er antallet af voldssager mod tjenestemænd steget med 60 procent på landsplan og med hele 108 procent på Fyn.

-

Flere og flere uniformerede medarbejdere bliver udsat for vold. I løbet af de seneste fem år er antallet af voldssager mod tjenestemænd steget med 60 procent på landsplan og med hele 108 procent på Fyn. Det skriver URBAN.

Det er især unge der uddeler spytklatter i ansigtet, skub i ryggen eller decideret tæsk. Volden går ud over både buschauffører, togkontrollører og andre tjenestemænd.

- Folk svarer blandt andet igen, nægter at følge påbud og modsætter sig anholdelser. Og fordi det er helt almindelige mennesker, har vi svært ved at forudse, hvem der er voldelige. Så kan en situation nemt eskalere,« siger Peter Ipsen, formand for Politiforbundet, til avisen

Alene i årets første ni måneder har der været næsten 2.000 tilfælde af vold - især over for politiet. Fyn er et af de områder i landet, hvor stigningen i antallet af voldssager har været størst. På fem år er voldssagerne steget med 108 procent. I København er tallet 49 procent, mens Frederiksborg Amt topper med en stigning på 140 procent.