I det fynske folks tjeneste

Voldsom brand krævede ekstra brandmænd

Brandvæsenet sendte alt disponibelt mandskab til, da et vidne søndag aften kl. 18.13 slog alarm. En voldsom brand raserede et bindingsværkshus i Krøyers Stræde i Svendborg.

01:44

Branden udbrød søndag aften. Et vidne slog alarm kl. 18.13.

1 af 6

To brandbiler fra Svendborg, en fra Gudme og en fra beredskabet i Haderslev hjalp til med slukningsarbejdet. En ambulance og en læge blev tilkaldt og stod standby under operationen.

- Da vi kom herned, var der voldsomme flammer, som truede med at brede sig, men Svendborg Brandvæsen var heldigvis hurtigt på stedet og gjorde en ihærdige indsats for at få branden under kontrol hernede, fortæller Finn Nielsen fra Fyns Politi.
 
Ingen mennesker kom til skade under branden, men en ældre lagerbygning er nedbrændt og flere bygninger er blevet røgskadede.
 
-Vi har også evakueret to beboere, som bor ud til gågaden. De var noget chokerede, da vi kom op og bankede dem om, men de kom forholdsvist hurtigt ud og vi har fået dem godt af vejen, fortalte Finn Nielsen til Tv2/Fyn søndag aften.

- Vi har ikke nogen mistanke om, hvordan branden er opstået, men det vil vores tekniske undersøgelser i morgen forhåbentligt vise.

Søndag aften blev hele området afspærret. Mandag går politiets tekniske afdeling i gang med undersøgelserne af brandårsagen.