I det fynske folks tjeneste

Voldsom dødsulykke på Storebælt

En mand blev dræbt og fire andre blev alvorligt kvæstet ved en voldsom ulykke på Storebæltsbroen natten til torsdag. Ulykken skete, da en lastbil kørte op i to lastbiler fra Nordisk Tivoli, der holdt i nødsporet på den vestlige del af broen.

-

En mand blev dræbt og fire andre blev alvorligt kvæstet ved en voldsom ulykke på Storebæltsbroen natten til torsdag. Ulykken skete, da en lastbil kørte op i to lastbiler fra Nordisk Tivoli, der holdt i nødsporet på den vestlige del af broen.


Storebæltsbroen blev totalt spærret i flere timer efter ulykken

Lastbilen ramte kort før midnat de to lastbiler, mens de holdt under én af pylonerne på højbroen. De to lastbiler fra Nordisk Tivoli blev ved sammenstødet skubbet omkring 50-70 meter. Den dræbte har formentlig stået mellem de to holdende lastbiler og er blevet klemt mellem de to lastbiler. Manden var dræbt på stedet.

To andre chaufførerer blev alvorligt kvæstet, da de blev mast mellem lastbilerne og autoværnet på broen.

Føreren af den tredje lastbil slap uskadt fra ulykken. Efter ulykken blev to af de kvæstede bragt til Slagelse Sygehus, mens to blev bragt til Odense Universitetshospital.

- Vi ved ikke hvad chaufførerne lavede i nødsporet, men formentlig er den første lastbil gået i stykker, og så er én af chaufførerne stået ud for at hjælpe, siger Per Kristensen fra Slagelse Politi.

Ulykken betød at Storebæltsbroen blev totalt spærret i flere timer, og først klokken seks torsdag morgen blev trafikken helt genåbnet. 

Politiet havde tidligt torsdag morgen ikke fastslået identiteten
på den dræbte og de tilskadekomne, men vidste, at de fire var
polakker, og den ene var dansker.