Voldsom kritik af Bogense Kommune

Ejerne bag feriehotellet Bogense Kyst retter nu et voldsomt angreb på Bogense Kommune, fordi kommunen har modsat sig, at hotellet bliver omdannet til asylcenter. Kommunen handler mod samfundets interesser, mener advokat. Se kommentar fra borgmester Arne Kruse(S)

Tomt hotel venter på 7. måned på flygtninge

Ejerne bag feriehotellet Bogense Kyst retter nu et voldsomt angreb på Bogense Kommune, fordi kommunen har modsat sig, at hotellet bliver omdannet til asylcenter. Kommunen handler mod samfundets interesser, mener advokat.

Ejerkredsen bag Bogense Kyst forstår ikke, hvorfor hotellet i Bogense skal stå tomt, mens udlændingestyrelsen kæmper for at finde plads til asylansøgere.

Allerede for syv måneder siden rettede udlændingestyrelsen henvendelse til Bogense Kommmune for at få lov at bruge det tomme hotel til 240 asylansøgere.

Men Bogense Kommune har modsat sig, at udlændingestyrelsen bruger hotellet til asylansøgere. Kommunen begrunder afslaget med, at Bogense Kyst indgår som et vigtigt element i kommunens strategi med at skaffe flere turister til byen.

Men den forklaring køber ejerne af Bogense Kyst ikke.

"Jeg finder det urimelig, at en kommune kan blokere for brugen af et hotel til dette samfundsnyttige formål, ikke mindst da det er tvivlsomt om kommunen har hjemmel til at forhindre anvendelsen," skriver advokat Ole Schmidt, der repræsenterer ejerne af hotellet.

Advokaten finder det barokt, at udlændigestyrelsen må indlogere asylansøgere i telte og gymnastiksale, mens et hotel, der ville være perfekt til formålet, står tomt.

Men indtil videre har kommunen været ubøjelige i sagen. Hverken pres fra Udlændigestyrelsen eller Indenrigsministeren har fået kommunen til at udarbejde de nødvendige ændringer af lokalplanen for området.

"Jeg tror, at ejerne bag hotellet har fået et problem. De kan få en god kontrakt med udlændingestyrelsen, og det tror jeg er bagggrunden for advokatens udfald mod vores kommune. Men vi har ikke noget imod et asylcenter i Bogense, det må bare ikke blokere for vores planer for turismen i kommunen,", siger Bogenses borgmester Arne Kruse(S).

I øjeblikket er sagen til behandling i Naturklagenævnet, hvor sagsbehandlingstiden er 6-8 måneder.