Voldsomt hærværk på kirkegård

Ukendte gerningsmænd har begået groft hærværk på Svendborg Assistens-kirkegård. Gerningsmændene har væltet 27 store bevaringsværdige gravminder på kirkegården og en halv snes private gravsten samt ødelagt beplantning.

-

Ukendte gerningsmænd har begået groft hærværk på Svendborg Assistens-kirkegård. Gerningsmændene har blandt andet væltet 27 store bevaringsværdige gravminder på kirkegården og en halv snes private gravsten samt ødelagt beplantning.


Hærværket fandt sted natten mellem fredag og lørdag og ifølge kirkegårdsinspektør Tommy Christensen, så er det planlagt.


Overlagt handling


\"Det her er ikke tankeløshed. Det er bevidst og overlagt. Det ser ud til, at der har været en konkurrence om, hvem der kunne vælte de største sten\", siger Tommy Christensen.


Kirkegården blev også for 14 dage siden udsat for hærværk - dog ikke i så udpræget grad som denne gang. Men Tommy Christensen mener, at det er de samme, der står bag de to ugerninger.


Han håber nu, at der er nogen, der har set eller hørt noget til gerningsmændene eller som har en fornemmelse af, hvem det kan være.


Stort problem


Hærværket har efterladt personalet med et stort problem. De væltede gravminder er nemlig så store og vejer omkring et halvt tons, at det er umuligt at rejse dem op med håndkraft. Derfor må man nu igang med at hyre et entrepenør-firma, der kan rejse gravstenene op ved hjælp af maskiner.