I det fynske folks tjeneste

Vrede klager over charter-fiasko

En kvinde fra Odense blev så sur over rejseselskabet Apollos håndtering af den aflyste flyafgang til Bulgarien fra Odense Lufthavn, at hun indsamlede underskrifter til en fælles klage på vej hjem i flyet. Det skriver Fyens Stiftstidende lørdag.

Rejseselskabet Apollo får nu klager fra næsten alle rejsende på fiasko-charteren, der skulle have fløjet fra Beldringe til Bulgarien.

Passagereren fra Odense og hendes veninde ville på ferie til Bulgarien. Derfor passede det dem rigtig godt at rejseselskabet Apollo tilbød afrejse fra Odense Lufthavn i Beldringe til Burgas i Bulgarien. Det samme syntes 150 andre passagere, som også bookede sig ind på premiereafgangen den 29. juni fra Odense.

Men da passagererne dukkede op i lufthavnen var flyafgangen aflyst. Det viste sig nemlig, at det bulgarske flyselskab, Hemus Air, som Apollo havde booket til at flyve afgangen, havde fået kolde fødder over at skulle benytte lufthavnen i Beldringe. Banen var for kort, mente de.

Apollo fik dog de sure passagere fragtet til Københavns Lufthavn, Kastrup, og afsted til Bulgarien.

Både rejseselskabet Apollo og Odense Lufthavn forsøgte samme dag, at forklare deres uskyld i det skete overfor TV 2/FYN.

Tilbage står passagererne, der fik en rigtig dårlig oplevelse, med usikkerhed om, hvordan de skulle komme hjem fra Bulgarien. Og en fedtet kompensation fra rejseselskabet på 200 kroner.

Apollo mener, at de har overholdt deres forpligtigelser og loven. Dermed er rejseselskabet tilsyneladende immune overfor de 100 skriftlige klager, som de nu modtager fra de stærkt utilfredse kunder.

Det bulgarske flyselskab har siden skaffet et mindre fly, som skulle kunne flyve fra Beldringe. Første afgang er på torsdag.