Weber går efter amtsborgmesterposten

Egebjergs borgmester Poul Weber blev mandag aften valgt til Nyborgkredsens spidskandidat til efterårets amtsrådsvalg. Den sydfynske politiker går nu målrettet efter amtsborgmesterposten. Se interview med Poul Weber

Kamp mellem Weber og Abild

Egebjergs borgmester gennem 12 år, Poul Weber(V) blev mandag aften valgt til Nyborgkredsens spidskandidat til efterårets amtsrådsvalg. Den sydfynske politiker går nu målrettet efter amtsborgmesterposten.

Der bliver kampvalg om at blive partiet Venstres spidskandididat til amtsrådsvalget. Det står fast efter at Nyborgkredsen for partiet venstre mandag aften kårede den 51-årige Poul Weber som deres spidskandidat.

"Der har været en debat om markeringer i Venstre, og vi skylder vores vælgere et alternativ til den nuværende venstreledelse, så ja jeg går efter at blive venstres spidskandidat", sagde Poul Weber efter valget i Nyborgkredsen.

Dermed bliver der kampvalg i Venstre mellem Nord- og Sydfyn. Venstre på Nordfyn støtter i bredt omfang den nuværende formand for Miljø- og teknikudvalget Carsten Abilds kandidatur, mens Sydfyn nu bakker op om Poul Weber.

Hvem der løber af med sejren bliver afgjort midt i maj, hvor alle partiets tillidsrepræsentanter på Fyn bestemmer den endelige opstilling på partiets liste ved et stort møde i Broby Hallen.

Den tidligere spidskandidat i Nyborg kredsen Klaus Jørgen Pedersen drog en drastisk konsekvens af valget af Weber, og valgte helt at trække sig som kandidat til amtsrådsvalg.