I det fynske folks tjeneste

Weekendvejr: slud og regn i sigte

Sne, slud og sol. Sådan lyder vejrprognosen for den kommende weekend.

- Det bliver en meget blandet weekend, siger Claus Larsen, vagtchef på Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). Ikke blot bliver vejret blandet de kommende dage men de forskellige dele af landet vil også opleve forskellige slags vejr fredag.

Mens sjællænderne kan vente flot vejr med lidt eller nogen sol, så vil Bornholm, Jylland, Fyn og nedover mod Lolland-Falster få mere skyet vejr først på dagen med nogle byger - der kan være hvide.

Ud på aftenen og natten til lørdag bliver det dog klart i hele landet, så vi kan se frem til frostvejr i nat. Dermed også risiko for pletvis glatte veje.
- Sidst på natten kommer der en front ind fra vest, som rammer Bornholm først på eftermiddagen. Fronten starter som slud eller tøsne og går efterhånden over i noget regn, så det sne, som falder, når at forsvinde inden dagen er omme, fortæller Claus Larsen.

Lørdag eftermiddag begynder det at klare op vestfra, men det bliver forholdsvis skyet natten til søndag med nogle byger. Skyerne betyder, at det trods alt bliver den luneste nat i de nærmeste dage, hvor temperaturen kommer til at lægge over frysepunktet.

Skyerne holder søndag, hvor der også kommer byger og sne, men det klarer også op sidst på dagen nordfra, så vi får frost natten til mandag.

/ritzau/