Wilbek krydser fingre for GOG

Håndboldlandstræner Ulrik Wilbek krydser fingre for, at GOG Svendborg overlever, for ellers vil det få store konsekvenser for dansk håndbold.

Mens håndboldklubben GOG Svendborg kæmper for livet, sidder den danske herrelandstræner Ulrik Wilbek og krydser fingre for, at patienten overlever. Mange profiler på det danske landshold gennem tiderne har fået deres håndboldopdragelse i den fynske klub, og sådan skulle det også gerne være fremover.

- Jeg tror og håber, at de rider stormen af, for ellers vil det være en forfærdelig ting for sporten, som i så fald vil mangle fynsk håndbold - simpelthen. Men jeg har det sådan, at jeg gerne vil vente med at snakke om dommedagsprofetier, indtil der sker noget konkret. Det er som ved en slutrunde, hvor jeg efter et dårligt resultat i den første kamp bliver spurgt om, hvad der nu sker, hvis vi taber den næste kamp, siger Ulrik Wilbek.

GOG Svendborg fik i det seneste regnskabsår et underskud på 7,7 millioner kroner og skal mandag på generalforsamlingen fremlægge en redningsplan.

Hvis det ikke lykkes at redde klubben, bliver den trukket ud af CBB Mobil Ligaen, og GOG Svendborgs hidtidige resultater bliver nulstillet.

Tidligere blev spillerne låst i 30 dage ved en konkurs, men den regel er lavet om, så spillerne med det samme kan finde en ny arbejdsgiver.

På kort sigt risikerer GOG Svendborg at miste retten til at skrive kontrakt med nye spillere. Det sker, hvis klubben ikke senest på tirsdag dokumenterer, at den har en egenkapital, der udgør mindst 25 procent af den samlede lønsum.

/ritzau/