I det fynske folks tjeneste

Yngre folk i de fynske byråd

Kommunalvalget gav en sand foryngelseskur henover det fynske, politiske landskab - flere og flere unge sætter sig på de kommunale taburetter.

02:26

De bliver yngre og yngere - byrådsmedlemmerne.

1 af 2

Det viser en gennemgang af gennemsnitsalderen for de nuværende byråd da de blev valgt for fire år siden og dem, der blev valgt ind ved valget i tirsdags. I begge tilfælde deres alder i det øjeblik, de blev valgt - altså på valgnatten.

TV 2/Fyns egen rundspørge viser, at gennemsnitsalderen i de nye byråd generelt er faldet - eksempelvis i Middelfart fra 51 til 49 år, i Kerteminde fra 52 til 49 år, i Assens fra 55 til 53 år, på Ærø fra 54 til 52 år og i Odense fra 43 til 42 år. I Svendborg er gennemsnitsalderen faldet fra hele 56 til 50 år.

- Demokratisk set er det godt, at vi får flere yngre folk ind, for den typiske anklage har jo været, at byrådet består af midalrende mænd, siger valgforsker Christian Elmelund-Præstekær.

I de andre fynske kommuner er gennemsnitsalderen den samme - bortset fra Faaborg-Midtfyn og Langeland, hvor gennemsnitsalderen er steget fra henholdsvis 52 til 53 år og fra 50 til 54 år.

Se mere på TV 2/FYN klokken 19.30.