I det fynske folks tjeneste

Youtuber for Unicef: Rasmus Brohave nomineret for Afrika-video

Youtuberen Rasmus Brohave fra Svendborg er nomineret til årets youtuber ved award showet Guldtuben for tredje år i træk. Men i år er han også nomineret for årets video, som han har lavet for Unicef.

00:13

Rasmus Brohave er en af de mest populære youtubere i Danmark. I år er han både nomineret som årets youtuber og for årets bedste video.

Rasmus Brohave er youtuber, og han har imponerende 250.000 følgere, der ser med, når den unge fynbo laver sjove indslag eller fortæller om sin dagligdag.

I år er det tredje gang, Rasmus Brohave er nomineret til hovedprisen som årets youtuber ved Guldtuben, der er en hyldestfest for de største danske stjerner på de sociale medier.

Men i år er han samtidig nomineret for årets video med titlen Rasmus i Afrika, hvor han har lavet en video i Tanzania i samarbejde med Unicef.

En noget anderledes boldgade for Rasmus Brohave, der mest er kendt for at lave underholdning på sin Youtube-kanal. 

Læs også Rasmus Brohave: - Der er koldt på toppen

- Da jeg sagde ja til at lave den her video, var det egentlig fordi jeg gerne ville prøve at vise, at man også godt kan bruge sine følgere til noget, hvor man hjælper ude i verden, der hvor der er brug for det, frem for det bare er noget, hvor man sidder og laver tom underholdning. Det er også fint nok at lave tom underholdning, men jeg ville gerne bruge mine følgere til noget godt, siger Rasmus Brohave, der nu er blevet Unicef-ambassadør.

Bro mellem gøgl og gavn

Det var Unicef, der kontaktede Rasmus Brohave, der med sine mange følgere gerne skulle skabe større opmærksomhed på Unicefs arbejde.

Unicef er verdens største hjælpeorganisation for børn, og håbet er, at Brohave kan bygge bro mellem sin joviale youtuber-stil og Unicefs arbejde. Det tror Rasmus Brohave også selv, han kan.

- Det tror jeg da på, fordi rigtig mange unge lytter til det, jeg siger og ser det, jeg laver, og det er jo mega dejligt. Og at jeg så kan informere dem om de store problemer, der er i verden, og hvordan man kan hjælpe og så videre, det er jo kæmpe stort for mig, siger Rasmus Brohave.

Stolt af Rasmus i Afrika

- Det betyder meget, at det er den video, frem for alle de andre, jeg har lavet. Jeg har lavet mange videoer, jeg er stolt over, men lige den her er særlig for mig, fordi det var første gang, jeg prøvede at bruge mine seere på velgørenhed. Jeg har lavet noget for Kræftens Bekæmpelse før, men ikke noget på min egen kanal som sådan, så det er virkelig fedt at se, at folk også gerne vil se sådan noget her, frem for tom underholdning, nu hvor det er seerne, der har nomineret mig, siger Rasmus Brohave.

Kan gå hele vejen

At Rasmus Brohave hører til i Youtube-eliten, vidner nomineringerne til årets youtuber om. I år er det tredje gang i træk, han er nomineret til prisen som årets youtuber.

- Nu må vi se. Første år vandt jeg den desværre ikke, sidste år vandt jeg den heldigvis, og så må vi se, om jeg tager den i år. Men det er da dejligt, at folk bliver ved med at kunne lide det, man laver. Det er vildt, og jeg er virkelig taknemmelig for det, siger han.

Herunder kan du se hele interviewet med Rasmus Brohave.

05:33 Luk video

Her kan du kan læse mere om Guldtuben