I det fynske folks tjeneste

Fuld plakat: Heartland Festival klar med de sidste 16 navne

I dag offentliggøres 16 nye navne til både MUSIC og fire nye TALKS til Heartland Festival 2017, og dermed har den fynske festival plakaten på plads.

Danske Choir Of Young Believers spiller på årets festival på Egeskov Slot Foto: Pressefoto

Med navne som Werner Herzog, Mia Lyhne, Ukendt Kunstner og Choir of Young Believers fuldender Heartland Festival dette års program.

Programmet er generelt bedre og mere helstøbt i år

Martin Mulvad Ernst, kulturredaktør, TV 2/FYN

Heartland Festivals musikprogram byder i forvejen på store udenlandske navne som Eddie Vedder, Bryan Ferry og Miguel, der sammen med danske navne som VETO og Bisse skaber et bredt musikprogram.

I dag offentliggøres en verdenspremiere på August Rosenbaums soloprojekt, et musikalsk/visuelt samarbejde mellem Soleima feat. Dark Matters, den yderst populære duo Ukendt Kunstner og de musikalske drømmere fra danske Choir of Young Believers.

Læs også Rockstjerne alene til Danmark for første gang: - Et vaskeægte scoop

Samtaler om alt fra Europa til maskulinitet
På TALKS-programmet er der i forvejen verdenskendte stjerner som eksempelvis Michael Stipe fra R.E.M og den internationalt anerkendte kunstner Olafur Eliasson. I dag udvides samtaleprogrammet med både danske og internationale navne.

Dokumentarfilmens godfather Werner Herzog skal samtale på sommerens Heartland Festival Foto: Pressefoto

Dokumentarfilmens godfather Werner Herzog og den finske forfatter Sofi Oksanen skal tale om Europa med Deadline-værten Nynne Bjerre Christensen som moderator.

Den britiske journalist, og begrebsfader til metroseksualitet, Mark Simpson skal debattere emnet maskulinitet med den danske designer Mads Nørgaard, hvor samtalen modereres af Adrian Loyd Hughes. Derudover skal blandt andre skuespiller Mia Lyhne og sangerinde Coco O. tale om kvindelige forbilleder, mens Knud Romer bliver moderator på en samtale om kærlighed mellem dramatikeren Elisa Kragerup og forfatteren Josefine Klougart.

Generelt virker det til, at de har bygget videre på de gode ting fra sidste år

Martin Mulvad Ernst, kulturredaktør, TV 2/FYN

Opgradering af festivalen

  Foto: Pressefoto

Plakaten for Heartland Festival 2017 er nu komplet, og ifølge TV2/Fyns kulturredaktør, så virker det til, at arrangørerne bag festivalen har lært af debuten sidste år.

- Generelt virker det til, at de har bygget videre på de gode ting fra sidste år. Og de ting, der ikke lykkedes helt, har de nu opgraderet, siger Martin Mulvad Ernst.

Et af de steder, hvor festivalarrangørerne ifølge TV 2/Fyns kulturredaktør har opgraderet, er på musikprogrammet.

- Programmet er generelt bedre og mere helstøbt i år. Hvor der sidste år var enkelte kunstnere, der stak ud fra programmet, er det mere stilrent og sammentømret i år, siger Martin Mulvad Ernst. 

Derudover peger kulturredaktøren også på, at man satser på at gøre festivalen ekstra familievenlig. 

- Det virker til, at der er blevet skruet op for ambitionerne i Hjerteland-området, der henvender sig til børn. Det kan blive en stor nøgle til succes og større volumen, hvis festivalen bliver endnu mere familievenlig.  Så kan mor og far høre noget musik, opleve interessante samtaler, se noget kunst og spise gourmetmad, mens børnene har deres egen minifestival i festivalen, siger Martin Mulvad Ernst. 

Heartland Festival foregår den 2.-4. juni 2017 i Egeskov Slotspark, og du kan se programmet her.

Læs også R.E.M.-forsanger Michael Stipe kommer til Heartland