I det fynske folks tjeneste

Heartland får kongeligt balletbesøg

Den Kongelige Ballet, et af verdens mest anerkendte balletkompagnier, vækker publikum søndag ved Heartland Festival på Egeskov Slot.

Det bliver scenarier som dette fra Christiania i juni 2015, som festivalgæsterne på Heartland Festival vil kunne opleve søndag morgen, når Den Kongelige Ballet går på scenen. Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix/arkiv

Heartland Festival fortsætter med at udvikle indholdet og byder nu sit publikum på ballet i verdensklasse.

Den Kongelige Ballet lægger nemlig vejen forbi festivalen, hvor en gruppe af ballettens dygtigste dansere vil optræde med klassikere og udpluk fra den kommende sæson.

Det skriver festivalen i en pressemeddelelse.

Læs også Heartland klar med nye navne: Cohen på dansk og Veto

Den Kongelige Ballet vil åbne søndagens program og skubber således til grænserne for, hvad en dansk festival normalt tilbyder sit publikum.

Balletten ankommer med balletmester Nikolaj Hübbe i spidsen for en gruppe af truppens dygtigste dansere. De vil vise publikum, hvad de kan inden for både den klassiske og den moderne ballet.

- Den Kongelige Ballet byder på en tasting menu fra dansens verden med nogle af verdens bedste dansere. Fra de helt store vingesus i Svanesøen til ballethumor i Wilhelm Tell vil publikum få en bred vifte af balletklassikere serveret på Egeskov Slot - et af de smukkeste steder i Danmark, siger balletmester Nikolaj Hübbe i pressemeddelelsen.

Heartland Festival foregår fra fredag 2. til søndag 4. juni på Egeskov Slot.