I det fynske folks tjeneste

90'er-band skal kickstarte Heartlands billetsalg

Heartland Festival annoncerer 90'er-bandet The The som første trækplaster til næste års festival. Samtidig åbnes billetsalget.

The The Foto: Pressefoto

Matt Johnson fra The The. Foto: Pressefoto

1 af 2

I pinsen i år kunne Egeskovs Heartland Festival melde udsolgt af partoutbilletter til en vellykket festival, og nu skal grundlaget lægges, hvis næste år skal gå lige så godt.

Der er dagen i dag en særdeles vigtig milepæl. Billetsalget åbner, og manden, der skal trække publikum til købs-knappen hedder Matt Johnson. Han er frontfigur i bandet The The, der var stærkt populære i 90'erne.

Koncerten på Heartland Festival 2018 markerer samtidig et comeback for The The, efter der har været forholdsvis stille om bandet i 15 år. I foråret fik man dog de første antydninger af, at der stadig var liv i The The, efter Matt Johnson samlede tropperne og i anledning af Record Store Day udgav singlen ”You Can’t Stop What’s Coming”. Sangen er en hyldest til Matts bror, Andrew ”Andy Dog” Johnson, der gik bort i januar 2016.

Singlen blev skrevet til dokumentarfilmen ”The Inertia Variations”, der handler om Matts DIY-radioprojekt, Radio Cineola. På det nye nummer har Matt Johnson teamet op med tidligere bandmedlemmer: Zeke Manyika på percussion, James Eller på bas og den tidligere The Smith-guitarist Johnny Marr på guitar. Hvilken konstellation, man kan opleve Matt Johnson og The The i næste sommer, er endnu uklart, men sikkert er det, at gæsterne på Heartland Festival kan glæde sig til at opleve en karismatisk sanger med masser på hjerte, når The The optræder i Danmark for første gang siden 2000.

The The har et stort bagkatalog af hits som ”The Beat(en) Generation”, ”Dogs of Lust” og nummeret ”Heartland”, som Matt Johnson tidligere har omtalt som ”formentlig den bedste sang, jeg har skrevet.”

Partoutbilletter til Heartland koster 1650 kr. pr. stk. Hvis man er interesseret i éndagsbilletter, børnebilletter, eller overnatning, kommer de til salg senere på året.

Heartland baserer oplevelserne på fire søjler: MUSIC, ART, TALKS og FOOD, så et besøg på festivalen handler lige så meget om at spise god mad og høre samtaler mellem interessante mennesker, som at høre musik.

Herunder kan du se både The The's nyeste musikalske udspil 'We Can't Stop What's Coming' fra 2017 og et ældre hit 'Love is stronger than death' fra 1993.

THE THE - We Can't Stop What's Coming - from the film The Inertia Variations

The The - Love Is Stronger Than Death