I det fynske folks tjeneste

Heartland Festival vinder kulturpris

Mandag aften vandt Heartland Festival 2016 Den Fynske Kulturpris ved uddelingen i Faaborg.

00:59

- HEARTLAND FESTIVAL!

Og så brød salen ud i klapsalver og konfettien fløj rundt i luften.

Festivalen, der holder til i slotsparken omkring Egeskov Slot, har vundet Den Fynske Kulturpris 2017 mandag aften i Faaborg. 

Mens de andre nominerede til prisen blot skulle kigge med, kunne Greven af Egeskov, Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, og Haertlands festivaldirektør, Ulrik Ørum-Petersen, komme op på scenen på Helios Teater og modtage prisen, æren og de 50.000 kroner, der følger med. 

Takketalen var lige ved at blive glemt, men greven og festivalirektøren fik da lov til lige at sige deres tak.

- Der er en masse lokale fynske aktører, som den her festival nok aldrig var kommet op at stå uden - særligt Faaborg-Midtfyn Kommune, sagde Ulrik Ørum-Petersen blandt andet i sin takketale. 

Greven fortalte til TV 2 /Fyn, at prisen skal gavne Fyn. 

- Vi har tænkt over at bruge den til markedsføring i udlandet af Heartland Festival, så vi kan få nogle udlændinge til Danmark, siger Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille. 

Læs også Pinsesol og fynsk mad: Heartland klar med 2017-planer

En ny slags festival

Heartland Festival fandt sted første gang i juni 2016. Der var lagt op til en helt ny slags festival, som både skulle indeholde live-samtaler, samtidskunst, musik og gastronomi på højt niveau. Festivalen henvendte sig til et kulturinteresseret, kvalitetsbevidst publikum. 

Trods lange køer den første dag, så blev festivalen rost af både kunstnere, anmeldere og de godt 6000 gæster. I 2017 gentog man på Egeskov succesen med endnu en festival, hvor der blev solgt omkring 12.000 billetter. 

Da de nominerede til Kulturprisen blev offentliggjort, skrev Kulturregion Fyn således om Heartland:

- Heartland Festival 2016 er indstillet til Den Fynske Kulturpris, fordi den brød rammerne for, hvad en festival kan byde på og skabte plads til både fest og fordybelse. Ord som forkælelse, sanselighed, skønhed og mangfoldighed kan knyttes til den første udgave af Heartland Festival, der både formåede at tiltrække børnefamilier, unge og ældre til.

03:42

Se et sammenklip af TV 2/FYN's dage med sending fra Heartland 2016

Luk video

Vinderen ud af fem nominerede

Den Fynske Kulturpris bliver hvert år delt ud af Kulturregion Fyn, der er et kultursamarbejde mellem de fynske kommuner. Det startede med 15 kandidater til prisen i år, men en fagjuri udvalgte deriblandt fem finalister til prisen. Heriblandt Heartland festival 2016. 

- Prisen uddeles enten til en kulturbegivenhed eller et værk, som er af særlig høj kunstnerisk eller kulturhistorisk kvalitet, forstået på den måde, at det i årets løb har appelleret til et bredt publikum samt betaget publikum og givet dem en unik oplevelse inden for sin genre, skriver Kulturregion Fyn. 

Læs også Ladbydragen, Heartland eller Brecht: Hvem vinder som den bedste?

De andre fire nominerede, som Heartland Festival vandt over, var følgende:

Programkonceptet 'Det Ny Kgl. Teater' af Henrik Grimbäck og Teater Momentum.

'Svendborg Graphic' - en festival med fokus på tegneserier, spil og animation.

Teaterforestillingen 'Bertolt Brechts Svendborgdigte' af BaggårdTeatret.

'Ladbydragens søsætning' den 11. maj 2016.