I det fynske folks tjeneste

MØ kommer til Midtfyn

Heartland Festival afslører nye navne til festivalen. MØ får følgeskab af C.V. Jørgensen, LCD Soundsystem og Grizzly Bear.

Foto: PR-foto

Der tegner sig et billede af en samling stærke navne til Heartland Festival 2018. 

I september blev 90'er-bandet The The annonceret som første hovednavn til festivalen, og for få dage siden blev den terrortruede forfatter Salman Rushdie annonceret som samtalenavn til Talks-scenen.

Nu kommer annonceringerne som perler på en snor, og de vidner om et meget bredt sammensat program.

Ganske vist kommer MØ fra Odense, men det gør det ikke meget lettere at booke hende, for hun er et verdensnavn, der er rift om at få på plakaten. Og det er nu lykkedes for Heartland Festival.

Og i det hele taget har festivalledelsen turdet tage nogle modige valg, for hvem havde forestillet sig, at globale MØ og 70'er-poeten C.V. Jørgensen skulle stå på den samme plakat?

C.V. Jørgensen Foto: PR-foto

Sikkert de færreste, men idet C.V. Jørgensens kommende turne er blevet udsolgt på rekordtid, vidner det om en stor interesse for manden, de fleste husker for at have sunget om 'en inciterende flamenco på Costa del Sol'.

Læs også Terrortruet Salman Rushdie kommer til fynsk festival

Dagens samlede annonceringer lyder på MØ, C.V. Jørgensen, LCD Soundsystem og Grizzly Bear.

- Lyden af Heartland spænder bredt og kan rumme både det moderne og banebrydende, samt det anerkendte og tidløse. Med tilføjelsen af dagens fire navne, synes jeg, at vi tegner konjunkturerne til det stærkeste og mest relevante musikprogram i Heartlands treårige levetid, siger Ulrik Ørum-Petersen, musikprogramchef og direktør for Heartland Festival.

For to uger siden udgav hun – ganske uventet – EP’en 'When I Was Young', der er hendes første udgivelse i tre år. MØ slog for alvor igennem i Danmark i 2014 med debutalbummet 'No Mythologies to Follow', og i årene efter fik hun sit internationale gennembrud, da hun gæstede Major Lazer på megahittene 'Lean On' i 2015 og 'Cold Water' med Justin Bieber i 2016.

C.V. Jørgensen

C.V. Jørgensens kommende turné markerer et comeback til livemusikken efter otte års fravær.
Den 67-årige rockmusiker er en af landets mest erfarne sangskrivere, og han har gennem mere end 40 år ageret soundtrack og inspiration for både musikelskere og nye danske musikere som Bisse, Aksglæde og Barselona. Han fik sit store gennembrud i 1977 med 'Storbyens små oaser' med klassikere som 'Entertaineren' og 'Bellevue', og i alt er det blevet til 12 studiealbums, tre livealbums og en lang række andre udgivelser. C.V. Jørgensens tekstunivers er kendetegnet ved at være samfundskritisk med en karakteristisk poetisk kant, hvilket nok er bedst eksemplificeret på albummet 'Tidens Tern', der i 2006 fik plads i Kulturministeriets Kulturkanon.

 

LCD Soundsystem. Foto: PR-foto

LCD Soundsystem

Amerikanske LCD Soundsystem gav i september hele tre udsolgte koncerter på Store VEGA i København. Anmelderne kaldte koncerterne for ”spektakulære”, og der er derfor skruet helt op for forventningerne, når bandet med karismatiske James Murphy i spidsen indtager næste års Heartland. Med sig har de deres spritnye album 'American Dream', som er bandets første, siden de otte nuværende medlemmer fandt sammen i 2015 efter fire års pause.

Grizzly Bear

Det amerikanske rockband Grizzly Bear har de seneste ti-femten år markeret sig inden for psykedelisk folk-rock, og til sommer er de tilbage i Danmark for første gang siden 2012.

Med sig har de deres nye, femte studiealbum 'Painted Ruins' fra august i år, der ligesom deres tidligere udgivelser blev vel modtaget blandt anmelderne. Bandet slog oprindeligt igennem i 2006 med deres andet album 'Yellow House' og har siden udgivet 'Veckatimest' og 'Shields', som begge gik i top 10 på den amerikanske albumhitliste. 

Heartland Festival 2018 finder sted på Egeskov Slot fra 31. maj til 2. juni 2018.

Grizzly Bear. Foto: PR-foto