Bertel: Mærkeligt at ingen har fået ideen før nu

Kulturminister Bertel Haarder er som de fleste andre gæster på Heartland overrasket og imponeret over den nye festival.

Kulturministeren besigtigede lørdag eftermiddag Danmarks nyeste festival, og i en af de mange lokale madboder fik han serveret koriandergravet okseindelår med skvalderkål.

- Når man ser det, så tænker man, hvorfor er der ikke nogen, der har fundet på det før?, lød det fra kulturminister Bertel Haarder, da han besøgte Heartland Festival på Egeskov Slot.

Bagefter overværede Bertel Haarder livetalken med Simon Kvamm og Christian Leth i Talk Tent. Han mener ikke, at arrangørerne skal frygte, at andre vil kopiere succesen på Egeskov.

- Når det her kan lade sig gøre, så er det fordi det har en særlig kvalitet på et helt særligt sted med en helt særlig opbakning. Så sammenfaldet mellem kommunen, stedet, opbakningen og de frivillige er der ikke mange der kan præstere, så jeg tror, at de har det helt for sig selv, siger kulturministeren.

Bertil Haarder blev vist rundt på festivalpladsen af sin partifælle, borgmester Christian Thygesen, fra Faaborg-Midtfyn Kommune, der har været med til at give Heartland en underskudsgaranti på tre millioner kroner.

- Jeg tror alle kommuner gerne vil gøre noget for deres borgere, og når festivalen så tiltrækker gæster fra hele landet, så er succesen hjemme, siger kulturministeren og fortsætter:

- Når man får så meget for pengene, og får lov at bruge det her sted og involvere så mange frivillige, så er pengene givet godt ud, lød det fra kulturministeren.