I det fynske folks tjeneste

Heartland tiltrækker flest københavnere

Den nye, sydfynske festival, Heartland, er lige om hjørnet, men måske er festivalen slet ikke så fynsk igen.

00:49

På fredag bliver den nye Heartland Festival skudt i gang på Egeskov Slot, men fynboerne udgør kun ca. 30 pct. af deltagerne. Over halvdelen af billetterne er købt af folk fra København.

- Det har været forventningen fra starten. Vi har troet på, at vi har kunnet trække folk udefra til festivalen. I år har vi som mål, at vi vil være en national begivenhed. Det vil sige, vi vil ikke kun være en begivenhed for fynboerne. Vi vil være en begivenhed for hele Danmark, og på sigt vil vi gerne være en begivenhed for hele verden faktisk, siger festivaldirektøren for Heartland Festival, Ulrik Ørum-Petersen.

Én af de fynboer, der rent faktisk HAR købt billet til festivalen, er Anders Skovgaard fra Teater Momentum i Odense:

- Jeg forventer mig rigtig meget af stemningen. Jeg tror, at der bliver meget 'leben'. Det er en nichepræget festival, og det, tror jeg, appellerer meget til nicheprægede mennesker. Og sammensætningen af menneskene på festivalen, tror jeg, kan give en helt magisk stemning, siger han.

Anders Skovgaard har også meget klare forestillinger om, hvem der kommer på festivalen.

- Det er kreative mennesker, der arbejder indenfor kultur eller indenfor mediebranchen. Og måske er der også nogle gamle hippier, som godt kan lide konceptet, der har sneget sig afsted.

Men den projektansvarlige teatermand synes ikke, at det er et problem, at de fleste gæster kommer fra København.

- Der er måske sådan noget snobbethed hos nogle bymennesker, og omvendt er der måske sådan en trods mod snobbethed hos nogle af dem, der bor på landet. Totalt irrationelle følelser begge to, så dem kan jeg ikke rigtig bruge til noget. Jeg håber, folk kan stikke dem langt op.

Festivaldirektør Ulrik Ørum-Petersen fastholder, at Heartland er for alle, der er kulturinteresserede:

- Det er ca. 50 procent, der kommer fra hovedstadsområdet, resten er faktisk fynboere, fra trekantsområdet eller Aarhus. Så jeg synes ikke, det er en københavnerfestival. Men for at få noget ud af det, kræver det selvfølgelig, at man er nysgerrig af natur, og at man er kulturforbruger. 

02:37

Den nye, sydfynske festival, Heartland, er lige om hjørnet. Men HVOR fynsk er festivalen egentlig ?  De fleste af festivalgæsterne kommer fra et andet sted!  

Luk video