Wood Wide Web slår et slag for lyden

Vores verdensbillede er i høj grad præget af det visuelle, og det giver ikke nok plads til vores lydsanser. Et lydtræ på Heartland Festivalen vil sætte lyden i centrum og skærpe vores lydsanser.

Et flere hundrede år gammelt platantræ på Egeskov Slot har fået nye lavthængende frugter under Heartland Festivalen. Overalt hænger der høretelefoner som festivalgæsterne kan tage på og få en helt særlig lydoplevelse.

- Vi kalder det Wood Wide Web, og vi vil gerne give gæsterne en chance for at opleve lydnuancer og kvalitetslyd. Man kan høre verdens mest stille lyd og få et indblik i hvordan lyd opleves i Afrika, siger Sofie Neble fra B&O Play, der har været med til at skabe Wood Wide Web.

I det offentlige rum har det visuelle overtaget, og det betyder at vores lydsanser ikke bliver stimuleret i samme omfang som vores visuelle sanser, mener initiativtagerne til lydtræet.

Gæsterne kan høre en lang række podcast med forskellige lydoplevelser.

- Det er megafedt, det er ligesom om man kommer ind i en anden verden, og historierne man hører er rigtig spændende, siger Ulrik Windfeldt Schmidt fra Holte.

 

- Vi vil gerne udfordre lydperspektivet og hvordan vi oplever og bruger lyd. Det er en sans, som ikke kommer ikke nok i spil, og det er synd, siger Sofie Neble.