I det fynske folks tjeneste

Tast selv: Se, hvornår du kan stoppe med at arbejde

Et barn i børnehave skal forvente at arbejde ti år længere end nutidens pensionister. Find selv ud af, hvornår du kan forvente at gå på pension. 

En person, der er født i 1960, vil eksempelvis kunne gå på pension som 67-årig. Et børnehavebarn kan dog se frem til at skulle arbejde næsten ti år mere på arbejdsmarkedet og forvente en pension som 76-årig.  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix (arkiv)

I disse dage sætter TV 2 Fyn fokus på, hvornår du kan forvente at trække dig tilbage og forlade arbejdsmarkedet. 

Læs også Pensionsalderen stiger: Lærke forventes at arbejde, til hun er 75 år

Pensionsalderen bliver udskudt, i takt med at vi lever længere, og det betyder, at den unge generation skal forvente at skulle arbejde, til de er i 70’erne. 

Herunder kan du taste din fødselsdato ind og se, hvor gammel du er, når du kan forvente at kunne gå på pension.

Pension som 76-årig

Undersøgelser viser, at samfundet kan score milliarder af kroner, hvis vi arbejder lige så længe som i vores nabolande, og pengene kan eksempelvis bruges på tusindvis af varme hænder i sundhedssektoren. 

Det er derfor væsentligt som samfund at finde ud af, hvornår det bedst tænkelige tidspunkt for en pensionsalder er. 

En person, der er født i 1960, vil eksempelvis kunne gå på pension som 67-årig. Et børnehavebarn kan dog se frem til at skulle arbejde næsten ti år mere på arbejdsmarkedet og forvente en pension som 76-årig. 

Sådan er pensionsalderen udregnet

Stigninger i pensionsalderen ud over 68 år er aftalt i tilbagetrækningsreformerne, men disse stigninger er ikke vedtaget i Folketinget. 

 

Yderligere forhøjelser af tilbagetrækningsalderen vedtages 15 år, før de træder i kraft. I 2020 skal der i Folketinget tages stilling til, hvorvidt folkepensionsalderen fra og med 2035 øges til 69 år.

 

De viste pensionsaldre er ifølge det uafhængige statslige institut Dream beregnet på baggrund af restlevetider ifølge en befolkningsfremskrivning.

 

Kilde: Dream