I det fynske folks tjeneste

Anker Boye gav grønt lys til Sting og Paul Simon-koncert

Et internt notat fra Odense Kommune om dobbeltkoncerten med Sting og Paul Simon i 2015 knytter nu borgmester Anker Boye (S) tæt til tilsagnet om millionstøtte. Det skriver Fyens.dk.

Ifølge Odense og Co. gav borgmester Anker Boye grønt lys til koncerten med Sting og Paul Simon. Foto: Claus Fisker/Scanpix

Borgmester Anker Boye (S) var mere involveret i beslutningen om at give millioner i støtte til dobbeltkoncerten med Sting og Paul Simon, end han hidtil har givet udtryk for. 

Læs også Stadsdirektøren: Intet ulovligt i støtte

Det siger et internt, fortroligt notat, som Fyens Stiftstidende er kommet i besiddelse af. 

Notatet forklarer, hvad der skete, da aftalen blev indgået mellem parterne, og det er altså her, Odense og Co. skriver, at Anker Boye var helt med på, hvad der foregik. 

"Det må på baggrund af den mailkorrespondance, der ligger på sagen, lægges til grund, at det er overvejende sandsynligt, at beslutningen om koncerten er sket på et administrativt grundlag efter forudgående drøftelser med Anker (Boye, red.)", står der ifølge Fyens.dk i notatet.

Borgmesteren har hidtil afvist at have haft kendskab til det oprindelige tilsagn om at støtte koncerten med 4,7 millioner kroner, og den forklaring fastholder Anker Boye over for Fyens Stiftstidende.

Som Fyens Stiftstidende har modtaget fra Anker Boye, har TV 2/FYN også modtaget følgende fra den odenseanske borgmester:

"Du må bruge følgende citat fra mig som svar på din henvendelse:
 
- Jeg er sammen med Økonomiudvalget blevet orienteret om beslutningen to gange. Første gang efter det oprindelige tilsagn var afgivet og anden gang efter den endelige aftale blev indgået. Jeg erindrer ikke, at jeg udover det har drøftet sagen, som led i den administrative beslutning. I forbindelse med omtale af sagen har Borgmesterforvaltning grundigt gennemgået mine mails fra perioden, og forvaltningen har oplyst, at jeg ikke har modtaget yderligere information om sagen. Reglerne er i øvrigt meget klare. En borgmester kan ikke træffe beslutninger i enkeltsager. Det er en kompetence, der enten er tillagt stadsdirektøren eller Økonomiudvalget."

Læs også Erhvervsredaktør: Rigtig skidt sag for stadsdirektøren