I det fynske folks tjeneste

10 ton tag faldt ned over bygningsarbejder i Kerteminde

En tagkonstruktion faldt tirsdag aften sammen på en byggegrund i Kerteminde. Tysker blev alvorlig kvæstet.

En 35-årig mand er tirsdag aften kommet alvorligt til skade i en arbejdsulykke på en byggegrund i Kerteminde. Det oplyser Anders Furbo Therkelsen, vagtchef ved Fyns Politi.

- Det drejer sig om en mand, der går og arbejder i forbindelse med opførelsen af det nye spa- og golfresort. Pludselig falder en tagkonstruktion sammen, der vejer omkring ti ton, og manden bliver klemt, oplyser vagtchefen. 

Læs også Fynsk golfresort møder ny kritik af arbejdsmiljøet

Vagtchefen tilføjer, at Fyns Politi modtog anmeldelsen om ulykken klokken 18 tirsdag aften fra byggegrunden, der ligger på Gedskovvej i Kerteminde.

Den 35-årige mand er tysk statsborger og blev hurtigt bragt til Odense Universitetshospital med alvorlige kvæstelser. Anders Furbo Therkelsen understreger dog, at manden tilsyneladende var heldig med at slippe levende fra ulykken.

- Han bliver reddet af, at det falder sammen, så der stadig er nogle bjælker, der understøtter konstruktionen. Ellers var han sandsynligvis afgået ved døden, siger vagtchefen.

Han tilføjer, at både mandens pårørende og Arbejdstilsynet er blevet underrettet om ulykken.

Vagtchefen har over for TV 2/FYN ikke kunnet oplyse, hvilken tilstand manden er i, eller om manden er uden for livsfare. 

Han forklarer, at manden delvist var ved bevidsthed, da beredskabet fik bugseret ham ud fra den sammenfaldne tagkonstruktion.