I det fynske folks tjeneste

Ældre kvinde reddet ud af brændende plejehjem

En 84-årig kvinde er blevet voldsomt forbrændt efter en brand på et plejehjem i Kerteminde. Hun er fløjet til Odense Universitetshospital for behandling.

En 84-årig kvinde er blevet voldsomt forbrændt under en brand på plejehjem i Kerteminde. Arkivfoto. Foto: Arkiv / Alexander Aagaard

Tirsdag aften klokken 17.43 udbrød der brand i en lejlighed på Svanehøj Plejecenter i Kerteminde. I lejligheden boede en ældre kvinde, der blev reddet ud af den brændende bygning.

Den 84-årige kvinde er blevet alvorligt forbrændt og er fløjet til Odense Universitetshospital for behandling. 

- Kvinden var alvorligt forbrændt, og blev i bevidstløs tilstand i helikopter fløjet til hospitalet, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Reddet ud af personalet

De to plejere, der ifølge politiet reddede kvinden ud under en heltemodig og hurtig indsats, har pådraget sig lettere røgforgiftning. De er begge i behandling. 

Læs også Brand tog to længer på gård på Nordfyn

Lejlighedsbranden blev slukket af brandvæsnet, der kort efter alarmopkaldet ankom til plejehjemmet.

Ingen øvrige beboere er blevet evakueret eller kommet til skade.

Fyns Politi ved endnu ikke, hvordan branden er startet. 

Pårørende til den 84-årige kvinde blev underrettet tirsdag aften

Læs også Anmeldelse om brand i båd: Orange dragter snød anmelderen

Opdatering

  • 26. jun 2018 kl. 19:32 Første melding til politiet lød, at kvinden blev fløjet til Hvidovre Hospitals brandsårsafdeling. Hun er i stedet fløjet til OUH
  • 27. jun 2018 kl. 07:08 Da Fyns Politi klokken 18.30 udsendte en pressemeddelelse om branden, var de pårørende ikke underrettet. Det blev de tirsdag aften.