Ældresagen: Paradoksalt og hyklerisk

Det er selvmodsigende, når de ældre skal blive længere på arbejdsmarkedet, men samtidig er de første til at ryge ud, når der skal fyres. Sådan lyder det fra Ældre Sagen.

Der er noget helt galt i opbygningen af det offentlige arbejdsmarked i Danmark, hvis man spørger Ældre Sagen. 

- Der er noget paradoksalt og selvmodsigende, for ikke at sige hyklerisk over, at vores politikere hyler og skriger om, at vi skal blive længere på arbejdsmarkedet, og samtidig kan vi så se, at de selv samme politikere, når de er arbejdsgivere, smider de gråhårede ud først. Der er noget der ikke harmonerer her, lyder det fra Michael Teit Nielsen, underdirektør i Ældre Sagen. 

Kritikken kommer efter, at TV 2/FYN tirsdag kan fortælle om 61-årige Anne Marie Østergaard, som netop har modtaget en fyreseddel i sin e-boks fra Kerteminde Kommune. 

Til næste år ville Anne Marie Østergaard kunne fejre 40 års jubilæum som hjemmehjælper på den samme arbejdsplads, Birkelund Plejecenter i Langeskov.
Men Kerteminde Kommune har opsagt hende med fratrædelse den 31. maj, kun 28 dage før jubilæet. Grunden er, at Anne Marie Østergaard ikke vil tage en påkrævet opkvalificering af sin uddannelse. Opkvalificeringen tager nemlig tre år, og Anne Marie Østergaard har kun et enkelt år tilbage på arbejdsmarkedet, inden hun går på efterløn.  

Ifølge Ældre Sagen er Anne Marie Østergaards historie langt fra enestående, og Michael Teit Nielsen mener, at det kun kan blive bedre, hvis der ændres på den måde, man ser ældre medarbejdere på. 

- Vores mentale billede er langt fra, hvordan virkeligheden ser ud. Hvis vi siger tallet 55 eller 60, så er der mange, der automatisk tænker, at det er en, der er gået i stå og ikke kan mere. Sandheden er, at der er masser af mennesker ude på det danske arbejdsmarked, der er fulde af pep, arbejder igennem og er meget produktive og innovative, selvom de er fyldt 60 år. Det virkelighedsbillede skal vi have ind i vores bevidsthed, siger han. 

 

 

Oversigt

    Oversigt