muted

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.


Mens aprilsolen forsøgte at få fat i det tidlige forår, ramlede Annesofie Melgaard ind i et uvejr, hun ikke så komme.

En byge af negative kommentarer haglede ned over hende og hendes restaurant Brasserie Nr. 2.

- Det gør mig ked af det. Jeg er et menneske, fortæller hun.

quote Jeg synes i det pågældende tilfælde, at der er tale om piveri

Anonym mand

Annesofie Melgaard har aldrig før trådt ind i en politisk debat, før hun gjorde det i april. Hun har aldrig selv opsøgt medierne, men besvarede alligevel journalistens spørgsmål om den fremskudte genåbning af branchen.

Det medførte flere end 200 kommentarer på Facebook og fyens.dk. 

- Jeg har ikke lyst til at opleve det, som jeg oplevede denne gang, igen, fortæller restauratøren. 

Kommentarerne til Annesofie Melgaard er ikke de værste, hun og internettet har set. Alligevel blev hun ramt på grund af antallet af hadefulde kommentarer.
Fotograf: Fotograf: Lasse Beck Frost

Afsenderne af langt de fleste kommentarer mente, at Annesofie Melgaard skulle "tag en tudekiks og kom videre" og "helt ærlig, sikke en gang klynk".

- Der er mange andre mennesker, der har fået meget sværere kommentarer. Men jeg tror, det er, fordi det er så mange. Det er jo rigtig mange, jeg har fået det fra, siger Annesofie Melgaard.

Telefonsamtalen

I november skal vi endnu engang sætte et kryds på stemmesedlen, når der er kommunalvalg den 16. 

Indtil da sætter TV 2 Fyn fokus på, hvordan vi taler til hinanden på sociale medier. 

Tonen er løbet løbsk, og pludselig synes det tilladt at ytre sig på måder kun de færreste vil gøre, mens de står i kø for at få en vaffel med tre kugler og guf på toppen.

Holdning i en one-liner

TV 2 Fyn ringer til en afsender af én af de flere hundrede kommentarer til Annesofie Melgaard. Han mente, at restauratøren peb.

- Jeg synes i det pågældende tilfælde, at der er tale om piveri, siger han.

I april blev Annesofie Melgaard interviewet af fyens.dk om den nye genåbningsplan. Hun mente ikke, at restauratørerne havde nok tid til at åbne, og det medførte flere end 200 kommentarer.
I april blev Annesofie Melgaard interviewet af fyens.dk om den nye genåbningsplan. Hun mente ikke, at restauratørerne havde nok tid til at åbne, og det medførte flere end 200 kommentarer.
Foto: Lasse Beck Frost

Han indvilliger i at tale med Annesofie Melgaard.

- Jeg er en almindelig forretningsdrivende, som har tre ansatte hos mig, som jeg også har et ansvar for. Det er ikke bare piv-piv for mig, fortæller hun.

Nej tak

I den anden ende af telefonen fastholder manden, at han mener, Annesofie Melgaard piver. Men samtalen med restauratøren har dog alligevel ændret noget.

- Det kan godt være, det får mig til at overveje at uddybe min holdning i stedet for bare at fyre nogle one-liners af, siger han.

Selvom hun mener, at det er forkert at lade være, tør Annesofie Melgaard ikke at deltage i den demokratiske debat en anden gang i frygt for, at det går ud over hendes restaurant.
Fotograf: Fotograf: Lasse Beck Frost

Siden shitstormen har Annesofie Melgaard frygtet, hvad det ville komme til at betyde for Brasserie Nr. 2. Derfor ved hun også, hvad hun svarer næste gang, hun bliver bedt om at kommentere regeringens coronahåndtering.

- Nej tak, lyder det korte svar.

Interview af Kristian Wraae, foto af Lasse Beck Frost, skrevet og redigeret af Mie Flyttov.