I det fynske folks tjeneste

Arbejdsledige har meldt Langeskov til Tilsynsrådet

Landorganisationen af Arbejdsledige mener, at Langeskov Kommune bryder loven på aktiveringscenteret Frydenlund, og har derfor bedt Tilsynsmyndigheden Statsamtet Sønderjylland om at undersøge sagen.

Landsorganisationen af Arbejdsledige har meldt Langeskov Kommune til Tilsynsrådet.

Forhistorien er, at Det regionale Arbejdsmarkedsråd tidligere har påtalt forhold i aktiveringen, der var konkurrenceforvridende.
Det får organisationen til at konkludere, at aktiviteterne på Frydenlund er ulovlige og at Frydenlund skal lukke.

Det er ikke sket, og det er altså derfor, at organisationen har meldt Langeskov Kommune til tilsynsmyndigheden.
 
- Alle andre steder i landet har tilsvarende afgørelser fra de Regionale Arbejdsmarkeds Råd betydet et øjeblikkeligt ophør af den lovstridige aktivitet.
Vi anmoder derfor om, ar det kommunale tilsynsråd sikrer, at de lovstridige aktiviteter på Langeskov Jobcenter Frydenlund omgående bliver stoppet, skriver organisationen i deres henvendelse til tilsynsrådet.

Men hos Det Regionale Arbejdsmarkedsråd mener man ifølge Fyens Stiftstidende ikke, at Frydenlund som projekt er ulovligt.

- Sådan kan man ikke konkludere af vores afgørelse. Frydenlund er ikke dømt ulovlig, men i afgørelsen siger vi, at vi ikke kan afvise, at der er konkurrenceforvridende elementer i aktiviteterne. Derfor har vi bedt Langeskov Kommune rette op på nogle ting, og det er så vidt jeg ved allerede sket, siger sekretariatschef Leif Christensen til avisen.