I det fynske folks tjeneste

Bilist ville vise sig frem: Fire unge skadet under hensynsløs kørsel

Fire unge mænd blev natten til søndag skadet, da de blev påkørt af en stof- og alkoholpåvirket mand i Langeskov. Han ville angiveligt vise de unge, "hvordan man kører bil".

En 29-årig mand blev natten til søndag anholdt i Langeskov, efter han i påvirket tilstand havde påkørt fire unge mænd og syv biler. 

Episoden fandt sted på Mariesmindevej i Langeskov, hvor op mod 100 mennesker var samlet. Mariesmindevej er af politiet kendt som et sted, hvor der af og til bliver kørt gaderæs, men ifølge politiets oplysninger, blev der ikke kørt ræs i området i går. De mange mennesker var derimod samlet på stedet efter at have deltaget i et gaderæs i Odense.

Flere biler holdt parkeret og folk stod og snakkede, da gerningsbilen kom kørende med meget høj hastighed. Vidneforklaringer peger på en hastighed "et godt stykke over 100 km/t.". Føreren rammer først en bil, der holder parkeret i højre side af vejen, og snitter samtidig den første fodgænger med bilen. Gerningsbilen rammer herefter en anden bil, der kører i samme retning. Denne bil slynges mod venstre over i to parkerede biler og rammer samtidig to fodgængere mere. Herefter slynges gerningsbilen til højre og rammer her to andre parkerede biler og en fodgænger. 

De fire tilskadekomne er mænd i alderen 18-25 år. Alle har de pådraget sig brud på benene, mens den 25-årige derudover også har fået åbent benbrud og et hovedtraume. Alle fire tilskadekomne er uden for livsfare.

Ville vise, hvordan man kører bil

Føreren af gerningsbilen viste sig at være en 39-årig mand fra lokalområdet. Han er anholdt og sigtet for både spirituskørsel, kørsel i narko/medicinpåvirket tilstand, kørsel i frakendelsestiden, straffelovens § 252 om i grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde at have forvoldt nærliggende fare for nogens liv eller førlighed samt straffelovens § 249 om betydelig uagtsom legemsbeskadigelse under skærpende omstændigheder.

Fyns Politi kan fortælle, at den anholdte ikke var en del af det selskab, der var samlet på Mariesmindevej i forbindelse med gaderæs.

Forud for uheldet havde der været et skænderi mellem den anholdte og hans kæreste. Den anholdte forlod stedet i bil, og da han bemærkede den forsamlede gruppering besluttede han sig for at vise flokken "hvordan man kørte bil". Det endte altså i flere brud og beskadigede biler. 

I løbet af søndag vil det blive besluttet, om den anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør.