Bred enighed om budget i Kerteminde: Stigende befolkningstal og godt samarbejde i fokus

Mandag er samtlige partier i Kerteminde Kommune blevet enige om budgettet for 2022 til 2025, hvor særligt stigende befolkningstal har været i fokus.

Mandag har Kerteminde Kommune lavet en aftale om budgettet for 2022 til 2025.

Det er indgået mellem Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre og Nye Borgerlige.

Det glæder borgmester Kasper Ejsing Olesen (S), at der var bred enighed om det 1,74 milliarder kroner store budget. 

- Der var et utrolig godt arbejdsklima. Alle parter kom med deres oplæg, jeg lyttede til hvert enkelt parti og kom med et forslag, som kunne være et kompromis, som alle sagde ja til, siger han.

- Det er valgår, og de andre partier kunne sagtens have råbt op og udfordret på valgløfterne.

Stigende befolkningstal

I budgetforliget er der særlig lagt vægt på det øgede befolkningstal, både i forhold til flere børn og ældre, der lever længere. 

Om ti år forventer kommunen, at der bor femten procent flere børn mellem nul og fem år. Det svarer til en stigning på 200 børn. Derfor har partierne indgået en aftale om at udvikle kommunens dagtilbud, blandt andet ved at etablere en ny daginstitution.

- Regeringen har gjort det til lovkrav, at der skal indføres minimumsnormeringer på 0-3 års-området fra 2024, men det infører vi allerede fra næste år, forklarer borgmesteren.

Derudover får ældresektoren også et løft.

- Plejehjem og plejecentre får en pulje til at arbejde med rekruttering i forhold til at tiltrække personale, siger han og fortæller, at der også bliver sat 500 kroner af per borger på plejecenter per år til aktiviteter.

Det er i alt 50.000 kroner, der afsættes til hvert plejecenter. 

Dertil følger penge til både cykelstier, ejendomsdrift og foreningsliv.

document — Læs hele budgetforliget fra Kerteminde Kommune., 0.23 MB