I det fynske folks tjeneste

Bygningsarbejder lagt i kunstigt koma efter ulykke i Kerteminde

Et ti ton tungt tag faldt tirsdag aften ned over en tysk bygningsarbejder i Kerteminde. Nu ligger han i kunstigt koma på OUH.

Tagkonstruktionen, der faldt ned over manden, vejede ti ton. Foto: Julie Eleanor Andersen

Ulykken skete under opførelsen af det nye Spa- og Golfresort i Kerteminde. Foto: Julie Eleanor Andersen

Manden er lagt i kunstigt koma på OUH. Foto: Julie Eleanor Andersen

1 af 3

En tagkonstruktion faldt ned over en 35-årig mand i forbindelse med byggeriet af Great Northern Golfresort i Kerteminde tirsdag aften. Manden kom alvorligt til skade. Det oplyser Anders Furbo Therkelsen, vagtchef ved Fyns Politi.

- Det drejer sig om en mand, der går og arbejder i forbindelse med opførelsen af det nye spa- og golfresort. Pludselig falder en tagkonstruktion sammen, der vejer omkring ti ton, og manden bliver klemt, oplyser vagtchefen. 

Læs også Fynsk golfresort møder ny kritik af arbejdsmiljøet

Vagtchefen tilføjer, at Fyns Politi modtog anmeldelsen om ulykken klokken 18 tirsdag aften fra byggegrunden, der ligger på Gedskovvej i Kerteminde. Manden var ifølge vagtchefen stadig ved delvist bevidsthed, da beredskabet fik bugseret ham ud fra den sammenfaldne tagkonstruktion.

- Han bliver reddet af, at det falder sammen, så der stadig er nogle bjælker, der understøtter konstruktionen. Ellers var han sandsynligvis afgået ved døden, siger vagtchefen.

Den 35-årige mand er tysk statsborger og blev hurtigt bragt til Odense Universitetshospital med alvorlige kvæstelser, hvor han blev lagt i kunstigt koma. 

Klokken 16 onsdag eftermiddag oplyser vagtchefen ved Fyns Politi, at manden stadig er i kunstigt koma.

Både mandens pårørende og Arbejdstilsynet er blevet underrettet om ulykken.

Læs også 10 ton tag faldt ned over bygningsarbejder i Kerteminde