I det fynske folks tjeneste

Computerspil kan skabe fremtidens ingeniører

Tirsdag var der spilworkshop på Munkebo Bibliotek. Her kunne børn komme og lære at programmere et computerspil. En evne, der kan blive hårdt brug for i fremtiden.

01:36

Foto: Ditte Lunde

1 af 2

18 børn fra Munkebo og omegn brugte en dag i deres efterårsferie på at lære, hvordan man programmerer et computerspil fra bunden. Det foregik på Munkebo Bibliotek, hvor børnene blev undervist i basal programmering i programmet 'Scratch'.

- Det handler om at gøre børnene til brugere fremfor forbrugere. Mange af drengene bruger alt deres fritid på computerspil. Så hvorfor ikke sætte sig bag rattet i stedet for bare at blive kørt rundt?, siger Winnie Thorstensen, der underviser på workshoppen.

Virksomhederne står på nakken af hinanden for at få fat i softwareingeniører

Henrik Bindslev

Populær branche

Arrangementet var så populært på forhånd, at bibliotektet var nødt til sætte flere på venteliste.

En af de deltagere, der nåede at få en billet, er 13-årige Mikkel Andersen fra Munkebo. Han går måske med en softwareingeniør i maven.

- Det kunne være fedt at lave sine egne spil og måske arbejde med det, så man engang kunne lave et spil, der bliver berømt, siger Mikkel Andersen.

Læs også Fynsk robot skal lære små børn at programmere

Mangel på ingeniører

I så fald vil det formentlig være et fornuftigt karrieretræk. For ifølge dekanen på Det Tekniske Fakultet på SDU, Henrik Bindslev, kommer software til at fylde mere og mere på arbejdsmarkedet i fremtiden.

- Virksomhederne står på nakken af hinanden for at få fat i softwareingeniører. På trods af, at flere og flere søger ind på uddannelserne, stiger efterspørgslen på uddannede endnu hurtigere, siger Henrik  Bindslev.

Der blev serveret sodavand og popcorn til de unge spil-entusiaster. Foto: Morten Urup Skov

At skaffe flere ingeniørstuderende var ikke målet med dagens workshop, men det er en mulig sidegevinst.

- Der er mange, der bliver tændt af det, så hvis der skulle komme nogle softwareingeniører eller programmører ud af det, ville det jo kun være godt, siger Winnie Thorstensen.