I det fynske folks tjeneste

DF'er kaldte indvandrere for parasitter: - Jeg fortryder ikke kommentaren

Knud Ahrnkiel er kommet i modvind både på sociale medier og hos DF-toppen, efter han i en kommentar på Facebook kaldte indvandrere for parasitter. Alligevel fortryder han ikke sit opslag.

00:52

Kritikken er haglet ned over Dansk Folkepartis medlem i Kerteminde Byråd, Knud Ahrnkiel, efter han lørdag kommenterede en artikel på Facebook. 

Ahrnkiel kommenterede Jyllands-Postens artikel om, at Dansk Folkeparti vil bruge 600.000 kroner på at optælle alle indvandrere i Danmark med teksten: 

 

Men den kommentar er faldet mange mennesker for brystet, og efter at Dansk Folkepartis top lørdag aften blev gjort opmærksom på kommentaren, blev Knud Ahrnkiel bedt om at slette opslaget. 

Læs også DF'er afviser kritik af hjemmepleje

- Jeg bliver ringet op fra DF's hovedkontor, som siger, at de havde fået en anmeldelse om, at det her var en generalisering af alle flygtninge og indvandrere, og det er det selvfølgelig ikke. Den misforståelse vil jeg ikke have, så vi blev enige om, at jeg slettede det, fortæller Knud Ahrnkiel.

Fortryder ikke kommentaren 

Siden da har Knud Ahrnkiel i et nyt Facebook-opslag forklaret, hvorfor han har valgt at slette sin kommentar, og at udtrykket "parasitter" kun henviste til kriminelle indvandrere og bandemedlemmer.

Alligevel møder DF'eren massiv kritik. 

"Halv-racistiske lokalpolitikere der pludselig svømmer rygcrawl er simpelthen noget af det mest pinlige" og "de som spreder had mod andre er de sande parasitter" lyder det blandt andet i kommentarsporet. 

Kan du ikke godt se, hvordan det kan opfattes som en provokation, når du går ud og kalder andre mennesker for parasitter? 

Jo, hvis man generaliserer alle vores indvandrere og flygtninge som parasitter, så er det ekstremt. Men det er jo ikke det, jeg gør. Jeg tager fat i den minoritet, der forsøger at ødelægge vores demokrati. Jeg mener egentlig ikke, at vi kan bruge hård nok retorik eller hård nok handling overfor dem, for det er jo undergravende for vores samfund. 
Men selvfølgelig vil jeg da beklage, hvis det har været opfattet som en generalisering, for det er det på ingen måde. 

Du har taget opslaget ned. Skal det forstås som om, at du fortryder, hvad du skrev?

Nej, jeg vil ikke sige, at jeg fortryder. Det er klart, at hvis det generelt er sådan, at befolkningen synes, at det er et angreb på alle, så er det et forkert ordvalg fra min side. Men det mener jeg ikke, at det er.