Dialogbænk i Kerteminde

Kerteminde Kommune har sagt ja til at være med i projekt 'Dialogbænken', hvor målet er at styrke integrationen i Danmark gennem dialog mellem byens borgere.

Kommunen kan nu kalde sig 'Interkulturel Dialog-by 2008'.

Det er Dansk Flygtningehjælp, som står bag ideen om dialogbænkene, som kan være en bænk i parken, foran rådhuset eller den lokale Netto.

- Vi er glade for, at Kerteminde Kommune har sagt ja til have dialogbænke i deres by. På gaden møder vi hver dag mennesker fra andre dele af verden, og selvom vi har forskellige baggrunde, hører vi alle til i det samme fællesskab. Så lad os sætte os på bænken og få en snak, siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm.

Dialogbænken kan bruges til mange forskellige ting. Lokale politikere kan inviteres til at debattere integrationsspørgsmål, borgmesteren kan invitere til en samtale på dialogbænken foran rådhuset eller man kan lade digtere med forskellig kulturel baggrund oplæse deres digte på dialogbænken foran kulturhuset.

Dansk Flygtningehjælp sender som inspiration et idékatalog til kommunerne med forskellige forslag til, hvordan dialogbænken kan bruges.

I alt har 20 kommuner over hele landet sagt ja til at have dialogbænke.
Projektet er støttet af EU-kommissionen og er et tilbud til alle kommuner i Danmark om at markere EU?s år for Interkulturel Dialog 2008.