I det fynske folks tjeneste

Drama under røveri: Bortført i egen bil

Kerteminde: En 49-årig mand blev lørdag udsat for en kortvarig bortførelse, da en mand tiltvang sig adgang til hans bil.

Det var ud for diskoteket Den Røde Pimpernel, at en 49-årig mand lørdag aften blev kortvarigt bortført. Foto: Google Street View

Fyns Politi efterlyser gerningsmanden bag en mindre bortførelse i Kerteminde lørdag aften.

Kort før klokken 23 kommer en 49-årig mand fra Kertemindeegnen kørende i sin hvide Peugeot på Vestergade i Kerteminde, da han ud for det lokale diskotek, Den Røde Pimpernel, ser en øjensynligt ganske beruset mand stå på gaden og svaje.

Fordi han ikke kan komme forbi, standser den 49-årige mand bilen. 

Læs også Rockere anholdt: 34-årig stukket i ansigtet med kniv

- I stedet hopper manden ind på passagersædet i bilens højre side, og efter en kort ordveksling slår han føreren i ansigtet og siger, at han vil have 800 kroner, siger vagtchef ved Fyns Politi, Lars Thede.

Den 49-årige mand har dog ingen penge på sig, og i stedet får han så besked på at køre op på Torvet, hvor gerningsmanden ved, at der er en hæveautomat.

Stikker af

Bilen med de to mænd ender i Langegade, hvor den 49-årige ser sit snit til at snuppe bilens nøgler og stikke af.

- Inden da har gerningsmanden nået at give ham yderligere to slag i ansigtet, fortæller vagtchefen.

Den pengetrængende gerningsmand løber efter den 49-årige mand, men opgiver efter et par hundrede meter, hvorefter han forsvinder.

- Vi har været på Den Røde Pimpernel, hvor han ikke har været, siger Lars Thede, der til gengæld har bidt mærke i en anden detalje i sagen.

- Manden beder bilens fører om at køre op på Torvet, hvor han ved, at der er en hæveautomat. Han er med andre ord ikke helt ukendt i Kerteminde, siger vagtchefen. 

Læs også 19-årig amok på OUH: Politiet måtte bruge peberspray

Søger vidner

Politiet har endnu ikke fundet gerningsmanden, og de vil derfor meget gerne høre fra eventuelle vidner, der har set manden, bilen eller optrinnet lørdag aften.

Gerningsmanden beskrives som:

Dansker, omkring 30 år, 170-175 centimeter høj, muskuløs, han har kort mellemblondt hår med sideskilning og var iført en hvid skjorte med lodrette striber.

Bilen, de kørte i, er en hvid Peugeot.

Ifølge vagtchefen har det 49-årige offer ikke fået store skader, men er påvirket psykisk af den voldsomme oplevelse.

Har du set eller hørt noget, kan Fyns Politi kontaktes på telefon 114.