I det fynske folks tjeneste

DSB lukker for billetsalg i Faaborg og Kerteminde

Indtil nu har det været muligt at købe togbilletter på turistbureauerne i Faaborg og Kerteminde. Men fra årsskiftet er det slut.

DSB’s billetsalg på turistbureauerne i Faaborg og Kerteminde ophører den 31. december 2017. Foto: Ole Holbech

Det seneste år er der kun solgt omkring 15 til 20 togbilletter om ugen på hver af de to turistbureauer i Faaborg og Kerteminde, oplyser DSB i en pressemeddelelse.

Størstedelen af kunderne har rejsekort eller køber deres togbilletter på nettet, på app eller i automaten.

Det betyder, at DSB ikke kan få økonomi i at stille salgsudstyr til rådighed, uddanne medarbejdere og afregne med turistbureauerne.

Læs også Efter kritik: Vil sikre farlig overgang

- Derfor vi ikke har ønsket at videreføre salget, skriver DSB.

Billetsalget fra de to turistbureauer stopper den 31. december 2017.

- Vi vil i den nærmeste fremtid kontakte Ældre Sagens lokalafdelinger i Faaborg og Kerteminde og foreslå dem, at vi sammen afholder et par arrangementer, hvor vi giver en introduktion til rejsekort og billetautomaten. Det har vi gode erfaringer med fra andre steder i landet, hvor vi har lukket salgssteder med svigtende omsætning, siger underdirektør Aske Wieth-Knudsen fra DSB.

Køb af DSB-biletter

Det er fortsat muligt at købe billetter i på DSB.dk, DSB App, automaten på nærmeste station, i 7-Eleven på Svendborg Station eller billetsalget på Odense Banegård Center.
Man kan også kontakte DSB Kundecenter på telefon 70 13 14 15 og få billetten sendt med posten mod et gebyr på 25 kroner.
Kilde: DSB