I det fynske folks tjeneste

For dyrt at føre Margueritruten forbi Hindsholm

Små snoede veje på Hindsholm lyder som oplagte steder at placere skiltet, der symboliserer den naturskønne Margueritrute. Men det kommer ikke til at ske.

De små margueritskilte er for dyre for Kerteminde Kommune

3450 kilometer natur

Hindsholm er slet ikke med på ruten, og Kerteminde Kommune har ikke råd til at bruge 60.000 kroner, så halvøen kan få de små brune skilte med den hvide og gule blomst i fremtiden.

Margueritruten har eksisteret siden 1991 og strækker sig over 3450 kilometer gennem Danmark. Her kan bilister og cyklister køre væk fra motorvejen og hovedvejen og opleve en køretur med fokus på oplevelser frem for fart.

Sidste år kontaktede Friluftsrådet Kerteminde Turistbureau, fordi Margueritruten næste år skal udvides. I den forbindelse udgiver Friluftsrådet den ny guide "Danmark Rundt ad Margueritruten".

Også til Kølstrup og Kertinge Nor

Kerteminde Turistbureau lavede derfor et forslag til en ny rute, som også skulle gå forbi Hindsholm og Munkebo ved Kertinge Nor og Kølstrup.

Men det bliver umiddelbart ikke til noget. Miljø- og teknikudvalget har afvist at betale de 60.000 kroner det koster at skilte på ruten, fordi kommunen har store økonomiske problemer.