Efter negativ omtale: Grønnely lukker ned på internettet

Bygge- og udlejningsfirmaet Grønnely har været udsat for massiv kritik i hele januar, og nu har de to Blak-brødre bag firmaet lukket både deres hjemmeside og deres Facebook-side.

For få dage siden reklamerede bygge- og udlejningsfirmaet Grønnely med eksklusive og CO2-neutrale lejligheder i Langeskov og flere andre steder i landet. Men nu har firmaet pludselig lukket deres hjemmeside helt ned.

Væk er den positive omtale af lejligheder i Langeskov, Gråsten, Gilleleje, Græsted og flere andre steder i landet. Tilbage er kun et logo for Grønnely.

Opdatering
Artiklen er tirsdag opdateret med svar fra Peder Blak.

Samtidig har firmaet også fjernet deres Facebook-side, hvor de negative kommentarer til firmaets lejligheder overtog kommentarsporet på mange af firmaets opslag.

En teknisk fejl

Men ifølge Peder Blak fra Grønnely er det ikke bevidst, at hjemmeside og Facebook-side er ude af drift.

- Vi har ikke lukket noget ned. Vores hjemmeside er under opdatering. Det er sådan set det. Da vi så historien mandag (fra TV 2 Fyn, red.) blev vi overraskede, fordi vi ikke selv havde set, at hjemmesiden var nede, siger Peder Blak tirsdag til TV2 Lorry.

- Det er en ren teknisk fejl. Vi har kontaktet udbyderen, og den er oppe igen hurtigst muligt, siger Peder Blak tirsdag til TV 2 Lorry.

Han kan ikke præcisere, hvad "hurtigst muligt" dækker over.

Hvorvidt det også skyldes en teknisk fejl, at Facebook-siden er væk, kan han ikke svare på.

- Jeg er ikke særlig teknisk dygtig selv, så jeg ved ikke, hvad vi har brugt Facebook til. Så jeg har ikke noget kendskab til, om den er oppe eller nede, siger han til TV 2 Lorry. 

Kristian og Peder Blaks firma kom for alvor i søgelyset, da TV2 Fyn i starten af januar fortalte om omfattende byggesjusk i Gilleleje og Langeskov. Siden har både TV2 Lorry, TV Syd og flere regionale aviser ligeledes kunne berette om utilfredse lejere, der må leve i lejligheder præget af utætte vandinstallationer, manglende varme, papirtynde vægge mellem lejlighederne, vand- og fugtskader og mange flere belastende fejl og mangler.

- Vi kan ikke få ordentlig varme på. Radiatoren varmer forkert, og ventilerne står og banker. Vi har sendt en liste på hundrede sider med fejl og mangler til dem, men vi hører ingenting, sagde Mikkel Møller Kristensen til TV2 Fyn i starten af januar.

Sikkerhedsstyrelsen har fundet ulovlige elinstallationer i både Gilleleje og Langeskov, og nu undersøger Sikkerhedsstyrelsen, om Grønnely har brugt uautoriserede installatører.

Ufaglærte håndværkere

Ifølge lejerne er det ikke mærkeligt, at Sikkerhedsstyrelsen har kunnet finde de mange ulovlige installationer, da de har konstateret, at både byggearbejdet og reparationer bliver udført ufaglært østeuropæisk arbejdskraft.

Selskabet er også blevet politianmeldt af Kerteminde Kommune for at lade lejerne flytte ind, uden at der var givet ibrugtagningstilladelse, og Gribskov Kommune i Nordsjælland har varslet brandsyn af lejlighederne i en ombygget skole i Gilleleje.

På anmeldersiden Trustpilot får Grønnely helt overvejende lammende kritik og meget dårlige anmeldelser.

Kristian og Peder Blak står også bag værtshuskæden Old Irish Pub, der har 18 værtshuse i Danmark - blandt andet i Odense – og 22 i andre nordiske lande. Kæden er stadig aktiv med både hjemmeside og facebookside.

Nyt selskab

Samtidig med nedlukningen af firmaets digitale markedsføring har Blak-brødrene stiftet et nyt selskab. Af CVR-registret fremgår det, at Kristian og Peder Blak har stiftet Ejendomsselskabet af 10.01.22 ApS, hvis formål er "gennemførelse af byggeprojekter" og "at købe fast ejendom med henblik på udlejning og dermed beslægtet virksomhed."

De to brødre fra Roskilde ejer hver 50 procent af det nye selskab, hvis formål er nærmest identisk med Grønnelys virksomhedsbeskrivelse. I forvejen er der registreret mere end ti forskellige selskaber på adressen Roskildevej 244 i Rødovre, der tidligere rummede forlystelsesstedet Damhuskroen.

De fleste af selskaberne har ifølge CVR-registret aktiviteter inden for byggeri.

Om nedlukningen af Grønnelys hjemmeside og Facebook-side hænger sammen med, at Blak-brødrene er i gang med at flytte aktiviteterne over i deres nye selskab, har det ikke været muligt at få et svar på. 

Begge brødre har også en håndfuld konkurser bag sig med forskellige selskaber.