Fjord&Bælt fejrer åbning sammen med skoleelever

Onsdag åbner Fjord&Bælt igen for gæster, og de fejrer genåbningen med tre klasser fra Kerteminde Byskole. På lørdag deler de desuden bøger ud.

Efter 133 dages corona-nedlukning åbner Fjord&Bælt igen. Genåbningen sker onsdag og fejres sammen med nogle af de mindste.

quote Vi er selv ekstremt sultne på at få besøg igen

Mette Thybo, direktør, Fjord&Bælt

- Vi har inviteret tre skoleklasser fra Kerteminde Byskole til åbningsdagen, og de sagde straks ja tak. Så der bliver liv i centret fra starten, fortæller Mette Thybo, direktør for Fjord&Bælt, i en pressemeddelelse.

Skoleleverne vil blive mødt af sand på gulvet, pighvarudstilling, gaver og spænding fra de nye marsvineunger, Eskild og Saga, skriver Fjord&Bælt, som savner gæsterne.

- Jeg tror, at der er stor sult på at komme ud og få lov til at besøge attraktioner igen, bare alle corona-reglerne overholdes. Og det gør vi naturligvis.

- Vi er selv ekstremt sultne på at få besøg igen. Vi har ikke kedet os i lock-down perioden, men vi har savnet vores gæster, ikke mindst børnene, fortæller Mette Thybo.

Og netop børnene forsøges lokket til centret ved indsejlingen til Kerteminde Fjord. Lørdag vil de første 50 børn under ti år få et gratis eksemplar af bogen ”Den Lille Hokus Pokus – Krabben Konrad fra Kerteminde på Eventyr”.

Kæmpekrabben Konrad er sat op ved indgangen, mens centret har været lukket. Den er lavet af affaldsplast og er blevet Fjord&Bælts nye vartegn.

En ny særudstilling om pighvar står klar til gæsterne med sand på gulvet og en kæmpe pighvarmodel gemt i sandet.

Pighvar bliver det store tema i det kommende år med pighvaropdræt fra æg til udsætning og madoplevelser med pighvar.