I det fynske folks tjeneste

Fjord&Bælt fylder 20: Byder på marsvinesmåkager og fri entre

Onsdag fylder Fjord&Bælt 20 år. Dagen bliver markeret med indvielse af ny undervandstunnel, besøg af en prins og fri entre.

00:29

1 af 2

Fjord&Bælt markerer 20 års jubilæet med en jubilæumsudstilling, indvielse af en ny undervandstunnel, og en stor, royal reception, hvor Prins Joachim, der er protektor for Fjord&Bælt, deltager.

- Vi har inviteret samarbejdspartnere, venner og gæster af huset. Vi er stolte af vores historie og den nye udstilling i den renoverede undervandstunnel, som vi glæder os til at vise frem, fortæller direktør Mette Thybo.

Læs også Kongeligt besøg på Fjord&Bælt

Den nye undervandstunnel er blevet til med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine MC-Kinney Møllers Fond og LAG MANK.

- Efter Prinsens besøg vil vi fejre dagen med åbent hus, hvor der er mulighed for at være blandt de første, der kan se det færdige resultat af udstillingen. Resten af festdagen vil der derfor være gratis entré for alle, fortæller direktør Mette Thybo.

Det er fra klokken 14, at der er gratis entré.

Forskning i havpattedyr

Der er sket meget siden åbningen for 20 år siden.  Fjord&Bælt er i dag et internationalt anerkendt oplevelses- og forskningscenter. Og det er et af de få steder i Danmark, der arbejder med forskning i havpattedyr. Fjord&Bælt formidler også forskningsresultater om livet i de indre danske farvande.

Læs også 5.5 millioner til Fjord&Bælt

Fjord&Bælt har efterlyst minder og oplevelser fra tidligere gæster, og de indgår nu som en del af jubilæumsudstillingen.

- Det har allerede, takket være indslag fra gæsterne, været en underholdende rejse tilbage gennem Fjord&Bælts 20-årige historie, fortæller marketingkoordinator Christina Kroer Skov.

Et af TV2/FYNs mange indslag fra Fjord&Bælt handler om dengang hård frost var ved at true livet for marsvinene. Gense indslaget herunder:

02:02

TV2/Fyn den 29. jan 2010: Is truer marsvin i Kerteminde

Luk video