Flere voldsepisoder på havnefest: 15-årig fik brækket kæben og ødelagt flere tænder

En person er anholdt i kølvandet på en række voldsepisoder til Kerteminde Havnefest i den forgangne weekend.

En 15-årig dreng fra Kerteminde blev natten til søndag slået ned, da han var på vej hjem fra havnefest i byen.

Den 15-årige fik ved overfaldet brækket kæben, ligesom han fik brud på munden og bihulen samt ødelagt flere tænder.

TV 2 Fyn har været i kontakt med drengens far, som bekræfter overfaldet, men ikke har yderligere kommentarer. På Facebook skriver han, at overfaldet skete på hjørnet af Vestergade og Longsvej natten til søndag klokken 02.50.

Facebookopslaget er ledsaget af to billeder af den 15-årige dreng, som er taget umiddelbart efter overfaldet. 

TV 2 Fyn har redaktionelt besluttet ikke at vise de to voldsomme billeder, der viser de omfattende skader i drengens ansigt samt hans ødelagte og blodige tænder.

Forældrenes opslag om overfaldet er i skrivende stund delt mere end 16.000 gange.

Efterlyser vidner

Fyns Politi skriver i en pressemeddelelse, at det lige nu efterforsker flere voldsepisoder i forbindelse med weekendens havnefest i Kerteminde - blandt andet overfaldet på den 15-årige dreng.

Ved du noget?

- Vi vil meget høre, hvis nogen ved noget om den pågældende sag. Der var rigtig mange i byen i Kerteminde natten til søndag på grund af havnefesten, så derfor kan der være nogen, som sidder inde med oplysninger, der kan hjælpe med at finde frem til gerningsmanden. 

- Det skal selvfølgelig været både sikkert og trygt at gå en havnefest, så derfor håber vi meget at få fat i den skyldige, siger vicepolitiinspektør Anders Furbo Therkelsen. 

Flere voldsepisoder

Overfaldet på den 15-årige dreng var ikke den eneste voldsepisode i Kerteminde i weekenden.

Politiet har anholdt og sigtet en 20-årig mand for tre andre episoder. Han er efterfølgende blevet løsladt igen.

Klokken 02.19 fik politiet en anmeldelse om, at en 18-årig mand var blevet væltet omkuld af flere gerningsmænd - herunder den anholdte. Det skete på Dosseringen.

Klokken 02.20 blev en 16-årig mand slået med knytnæve, det var også på Doseringen i Kerteminde. Han blev lettere tilskadekommen. 

Endelig er den 20-årige sigtet i en sag fra klokken 02.39, hvor fik politiet en anmeldelse om, at en 19-årig mand var blev sparket i hovedet på Paludan Müllers Plads. Han blev lettere tilskadekommen. 

- Det er umiddelbart vores vurdering, at der har været usædvanligt mange sager om vold ved dette års havnefest i Kerteminde i forhold til tidligere år, hvor der kun var ganske få sager. 

- Det er svært at sige hvorfor, det blev anderledes, men der er jo i tre af sagerne formentlig tale om samme gerningsmand, og det er selvfølgelig tydeligt i tallene, siger Anders Furbo Therkelsen.

Politiet har endnu ikke anholdt nogen i forbindelse med det omtalte overfald på den 15-årige dreng. Politiet vil gerne høre fra personer, der kan have set eller hørt noget i forbindelse med overfaldet.