Første skoledag: Glæde over skolereform

Spænding, glæde og positive forventninger var i centrum hos både skole, forældre og børn, da eleverne i to 0-klasser mandag morgen startede i en hel ny folkeskole.

Normalt er første skoledag overstået på et par timer, men helt i tråd med den nye folkeskolereform skulle de omkring 50 nye skoleelever på Kerteminde Byskole være i skole fra klokken 8-14 på deres allerførste skoledag.

- Det er mange timer den første dag, men de har omvendt holdt en lang ferie og har glæde sig vildt til denne dag. Det virker som om, at dagen er meget struktureret og at der er styr på det, siger Jeppe Rasmussen, far til Felix, der starter i 0-klasse.

1108 skoledag

Den nye folkeskolereform byder blandt andet på længere skoledage, bevægelse hver dag, sprogundervisning fra 1. klasse og flere nye fag.

- Jeg er utrolig spændt. Det er en helt ny folkeskole vi starter på i år, og jeg er absolut fortrøstningsfuld. Vi har dygtige lærere og positive børn og forældre. Jeg tror på, at vi kan skabe en skoledag, der ikke længere er så tung, men en dag, hvor eleverne skal prøve mange forskellige ting, siger skoleleder på Kerteminde Byskole Peter Thomsen.

Kerteminde Byskole tyvstartede allerede sidste år flere elementer i den nye skolereform med blandt andet længere skoledage og mere fleksibel undervisning.

- Jeg har det rigtig godt med ændringerne. Det er ikke så firkantet og når vi kan integrerer bevægelse i alle fag, skaber det en mere spændende og varieret dag, siger lærer Anne Lund Hansen.

Samtidig glæder Anne Lund Hansen sig over, at hun har fri hver dag klokken 16.

- Nu kan jeg gå hjem og holde fri, og skal ikke have dårlig samvittighed, når jeg ikke tager telefonen. Det er jo dejligt for os lærere, men mange forældre skal nok lige vænne sig til det, siger folkeskolelæreren.

1108 skoledag2

Heller ikke blandt forældrene i Kerteminde var der meget skepsis eller nervøsitet over den nye skoledag der venter.

- Jeg tror, at det bliver godt. I stedet for som før, hvor de var i skole til 12, og vi som forældre gik med dårlig samvittighed over at de skulle være i SFO hele eftermiddagen, så er de nu i skole længere, og så når de har fri, har de lavet lektier, og så kan vi bare være sammen med dem som forældre, siger Sanne Fonnesbæk, mor til Villiam.