Første spadestik til storbørnehave

I dag tog borgmesteren i Kerteminde Kommune, Sonja Rasmussen, første spadestik til Danmarks største daginstitution. Storbørnehaven skal huse 254 børn.

Omgivet af flyverdragtklædte børn med viftende dannebrogsflag tog borgmester Sonja Rasmussen, i dag første spadestik til storbørnehaven i Langeskov.

Tre børnehaver skal fusioneres til én, og den skal rumme i alt 254 børn. Ifølge udvalgsformand for Børn- og Ungeudvalget i Kerteminde Kommune, Solveig Gaarsmand, bliver der ikke tale om én stor børnehave.

- Den bliver delt op i mindre afdelinger, så det kommer ikke til at virke som en kæmpe børnehave. Det har vi lagt meget stor vægt på, siger hun.

Ikke et spareprojekt

Udover børnehaven skal daginstitutionen også rumme en vuggestue og et gæstedagplejehus. Borgmester Sonja Rasmussen afviser, at der er tale om et spareprojekt.

- Det er en serviceudvidelse, fordi der ikke tidligere har været en vuggestue og et gæstedagplejehus i Langeskov. Og den får ekstraordinære åbningstider, så vi kommer ikke til at bruge færre ressourcer, tværtimod, siger Sonja Rasmussen.

Den nye daginstitution bliver moderne i både udformning og pædagogisk indhold, fortæller kommunen.

- Vi kommer til at vægte teknologi, bæredygtighed og innovation højt. Vi regner med, at det er en helt ny form for børnehave. Det er ikke en kopi af de tre, der har været. Der er virkelig tænkt pædagogik ind i det, og det er skabt af arkitekter, så det passer til pædagogikken, siger Solveig Gaarsmand.

Børnene kan flytte ind i den nye storbørnehave i oktober eller november måned.

Se interview med borgmester Sonja Rasmussen ved at klikke på billedet øverst i artiklen.

Storbørnehaven