Fremgang i alle kundegrupper: Millionerne ruller hos fynsk stålkoncern

Med et marked i vækst og en strategisk satsning på at automatisere, har Ib Andresen Industri øget omsætningen med 171 millioner kroner.

Industrien gløder og byggeriet buldrer derudaf. Og solceller og vindkraft har kronede dage.

Det kan de mærke i den fynske stålkoncern i Langeskov. Ib Andresen Industri leverer forarbejdet stål til industrien i Danmark og Nordeuropa.

quote Vi har brugt det seneste år på at bliver endnu skarpere på hvilke behov, de brancher, vi opererer i, har.

Bjørn Thorsen, adm. direktør


Her kommer moderselskabet, IAI Holding, ud af det seneste regnskabsår med et overskud på 77 millioner kroner før skat. Det er næsten 30 millioner kroner bedre end sidste regnskabsår.

Samtidig har stålgiganten øget omsætningen fra 1,110 milliarder kroner til 1,281 milliarder kroner.

Vækst i alle kundegrupper

Ifølge den administrerende direktør, er væksten sket i alle kundegrupper.

-Vi har brugt det seneste år på at bliver endnu skarpere på hvilke behov, de brancher, vi opererer i, har. Og derudover har vi jo styrket samarbejdet med vores eksisterende og nye kunder. Og så kan vi heller ikke se bort fra den vækst der har været i markedet helt generelt – den har også smittet af på os, siger Bjørn Thorsen til TV 2/Fyn.

Men trods overskuddet er antallet af medarbejdere faldet fra 558  til 543 i det seneste regnskabsår.

- Vi har haft fokus på at gøre ting smartere og øge graden af automation i vores processer. Men kan tilføje, at vi i indeværende regnskabsår allerede har ansat i omegnen af 30 medarbejdere og fortsat søger minimum 15, fortæller Bjørn Thorsen.

Investeringer på pause

I år har nogle kunder udsat større projekter. Covid-19-restriktioner har også fået koncernen til selv at udsætte flere investeringer. Det gælder blandt andet en række maskininvesteringer og en stor investering i en software til administration af virksomhedsprocesser, et ERP-system.

Samlet set giver det en investeringssum på 130 millioner kroner.

- De var alle sat på pause under Corona. Men nu er vi i fuld gang med ERP-projektet og har sat gang i maskininvesteringerne, siger Bjørn Thorsen.

Ledelsen er optimistisk for det indeværende regnskabsår. Om manglen på stål på verdensmarkedet får betydning for det kommende regnskabsår, vil tiden vise. 

Millioner kroner2020/20212019/2020
Nettoomsætning12811110
Resultat af primær drift  128    98
Resultat før skat    77    49
Årets resultat    60    37
Balancesum1012  830
Egenkapital  409  354
Antal ansatte  543  558
Regnskab for 2020/2021 for IAI Holding