Frustrerede pendlere i Langeskov

Glæden over det nye togstop i Langeskov er vendt til frustration hos Østfynsk Pendlerklub.

Foreningen er træt af aflyste regionaltog, så nu har de skrevet til transportministeren og efterlyser større stabilitet.

Lykken er ikke gjort i Langeskov endnu, halvanden måned efter den ny togstation stod færdig. Østfyns Pendlerklub mener, de for ofte oplever aflyste regionaltog.

- Vi er rigtig ærgerlige over, at vi oplever så mange regionaltog, der bliver aflyst, siger talsmand Anne Fiber.

Situationen er uholdbar, mener pendlerne, der har har sendt et brev med deres kritik til transportminister Hans Christian Schmidt (V).

- Hvis vi ikke viser, vi har passagerer her, så smuldrer hele snakken om, hvorvidt vi skal indføre IC-drift væk. Hvis vi ikke kan sige, at vi har rigtig mange passagerer, der tripper for at komme øst- og vestpå, hvorfor skulle man så genoverveje at indføre IC-tog, siger Anne Fiber.

Forståelse hos DSB

Hos DSB er der forståelse for pendlerne i Langeskov.

- Vi har aflyst i to procent af tilfældene, og når jeg siger to procent, dækker det over hele døgnet i hele perioden oktober-november måned. Det er selvfølgelig to procent for meget, så jeg kan godt forstå, at kunderne vil opleve det her som værende for voldsomt, siger informationschef hos DSB Tony Bispeskov.

Fra december bliver regionaltogene på Langeskov Station suppleret med lyntog morgen og eftermiddag, men hos Østfyns pendlerklub er det IC-tog, der tæller.

- Hvorfor blev der bevilliget så mange millioner kroner for at bygge denne her station, hvis det ikke var meningen, at Østfyn skulle have en chance for at vækste, siger Anne Fiber og understreger, at man vil fortsætte kampen, indtil der kommer et IC-stop i Langeskov.