I det fynske folks tjeneste

Guld fra arkivet: 'Den vrisne slagter' storhitter på Facebook

Ind imellem dukker ældre historier fra TV 2/FYN op på de sociale medier, hvor de bliver delt igen og igen. Sådan er det gået med indslaget om 'den vrisne slagter fra Langeskov'.

13:53

Programmet med 'Den vrisne slagter fra Langeskov' blev første gang sendt i 2011. Nu er han gået viralt på Facebook.

- Jeg har sgu andet at lave end at underholde alle de der, der skal have mørbradbøf eller hvad fanden det nu er!

Slagter Helge Winther fra Langeskov havde skarpe holdninger til det meste. Også til sine kunder, de unge lærlinge og ikke mindst danskerne, samfundet og systemet generelt.

Gennem årene lavede den tidligere journalist på TV 2/FYN, Gert Hansen, et utal af portrætter af fynboer med specielle historier.

I Langeskov havde de i en lang årrække en slagter, der kunne andet end at svinge kødkniven.

Da Gert Hansen sammen med fotograf Flemming Ellegaard besøgte Helge Winthers slagterbutik tilbage i 2011, var den vrisne slagter 81 år gammel. Men det afholdt ham ikke fra både at bande og svovle - og smide kunderne ud af sin forretning.

Ej, nu kommer de - og jeg skal af sted, for satan i helvede!

 Helge Winther, slagter

Helge Winther blev udlært slagter i 1943 ved med egen hånd og kniv at partere et stykke kvæg, et får og en gris. Dengang var tiden en ganske anden.

I 2011 var der ifølge Helge Winther alt muligt galt med samfundet - og ikke mindst med kunderne.

Læs også Skovkrig: Mountainbikere bygger sig ud af problemer

 Hans kontante facon kan åbenbart stadig fascinere. For det seks år gamle portræt af Helge Winther bliver her i starten af 2017 delt på det sociale medier Facebook - igen og igen.

Efter et langt og yderst arbejdsomt liv døde Langeskovs vrisne og meget afholdte slagter i 2016. Slagterbutikken havde han næsten helt til det sidste.

Se eller gense indslaget med 'den vrisne slagter fra Langeskov' øverst i artiklen.