Hævnens time i Kerteminde

Oppositionen i Kerteminde har taget hul på en hård valgkamp. Socialdemokraternes formand kuppede torsdag aften byrådsmødet med en overraskende melding til borgmesteren.

Tak for sidst

Det lugtede af "tak for sidst", da socialdemokraternes formand Palle Hansborg-Sørensen kuppede byrådsmødet torsdag aften med meldingen om, at han havde indgået budgetforlig uden om borgmesteren, Borgerlistens Sonja Rasmussen.

- Det er vel en oppositions rolle at sørge for at komme til magten. Sådan er det politiske spil, siger borgmester Sonja Rasmussen fredag til TV 2/FYN.

Forlig indgået

Borgmesteren havde lige gennemgået kommunens økonomi, da udfordreren til borgmesterposten Palle Hansborg-Sørensen rejste sig og fortalte, at han havde flertal for et budgetforlig indgået med SF og Dansk Folkeparti, og at de borgerlige partier er velkomne til at gå med. Borgmesteren vil dog ikke kalde handlingen for et direkte kup.

- Det er ikke endt meget anderledes, end det udspil jeg er kommet med, så et stort kup har det måske været tænkt som, men effekten har jo været ganske lille, siger Sonja Rasmussen.

DF har skiftet hest

Oppositionen følte, at de var sat ud af spillet allerede i de indledende forhandlinger om budgettet.

- Vi synes jo, metoden har været lidt mærkelig. Vi har enkeltvis som partier været i audiens, siger Palle Hansborg-Sørensen (S) til TV 2/FYN.

Ved valget i 2009 støttede Dansk Folkeparti ellers Sonja Rasmussen og dannede en fælles blå blok med hende. Men nu har partiet altså skiftet kurs.

- Det er et styre, der er blevet mere og mere enevælde. Det kan vi ikke lægge ryg til, siger Dansk Folkepartis borgmesterkandidat Knud Skov Ahrnkiel.

Pay back eller politisk drilleri?

Palle Hansborg-Sørensen er ikke bange for at medgive, at handlingen er en slags pay back.

- Sådan vil det være i enhver kamp, siger socialdemokraternes formand.

Men selvom det ser ud til, at den siddende borgmester nu har mistet en del af sin opbakning, tager hun trækket med ro.

- Det er sådan et politisk drilleri. Det føler jeg, det er.

SE MERE PÅ TV 2/FYN FREDAG AFTEN KLOKKEN 19.30.